"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καμμενος - Δημαρας: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΤΕΙΟΙ !

eandrik@otenet.gr

Διαβάζω ότι πολλοί κατήλθαν βιαίως του έβδομου ουρανού στους οποίους ανήλθαν με τα φτερά του Καμμένου. Και καταγράφουν την έκπληξή τους ως προς την διαφορά μεταξύ των συναισθηματικών δεκάρικων στην βουλή και της προγραμματικής πραγματικότητας του κόμματός του που λίγες ημέρες πριν είδε το φως το δημοσιότητας..

Εξεπλάγην έτσι κι εγώ με την σειρά μου εξ’ αιτίας της .. έκπληξής τους.. Δηλαδή ποιος μπορεί να ανέμενε κάτι διαφορετικό από έναν τύπο ο οποίος τραμπούκιζε (οπλοφορώντας) υπό το Νεοδημοκρατικό καθεστώς τρομοκρατώντας «συναγωνιστές» και αντιπάλους για να εδραιωθεί επί του κοινοβουλίου;

Ποιος μπορεί να ανέμενε κάτι το διαφορετικό από κάποιον του οποίου οι ενδοτικές και φυσικά επικυρωτικές ψήφοι φιγουράρουν –εν ονόματι του ανήκομεν εις την Ευρώπη- κάτω από όλες τις αντικοινωνικές συνθήκες υποταγής (λευκές βίβλοι αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχιών ) των Ευρωπαϊκών λαών στα Μάαστριχτ και τις Λισαβόνες και αφού πρώτα τα βδελυρά κείμενά τους περιπλανήθηκαν σε όλα τα τραπεζιτικά εκμαγεία των πρωτευουσών του Ευρωμπορντέλου;

Κανείς πλην εκείνων που επιδίωκαν να παραπλανηθούν (κατά το άγγιξέ με σύστημα να σου παραδοθώ) προκειμένου να αποκτήσουν το δημόσιο άλλοθι της άγνοιας στην υποτέλειά τους. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε ένα προς ένα τα ονόματα που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτιά του για να αντιληφθείτε το μέγεθος της πολιτικής απάτης.

Πρόκειται για άτομα των οποίων η πολιτική ιστορία έχει στιγματιστεί από την απέχθεια προς το λαϊκό στοιχείο και την οσφυοκαμψία προς το αριστοκρατικό κηφηναριό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του.

Πίσω έτσι από την συρραφή ξύλινων αντιμνημονιακών διακηρύξεων, πίσω από τις δακρύβρεχτες σειρήνες περί κατοχής και πίσω από τους ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς κατά της τρόϊκα, κρύβει ο Καμμένος το απεχθές πρόσωπο ενός βαθύτατα αντικοινωνικού προγράμματος του οποίου συντάκτες δεν μπορεί να είναι απλώς κάποιοι υπάλληλοι της άρχουσας τάξης, αλλά η ίδια η άρχουσα τάξη. Αυτοπροσώπως.

Και για του λόγου μου το αληθές σταχυολογώ ορισμένες εκ των διακηρύξεων με τις οποίες δια της ένταξής του στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προφανώς και συναινεί ο παλιάτσος της πολιτικής κ. Δημαράς ο οποίος κανένα πρόβλημα δεν έχει να μεταφερθεί από το ένα πολιτικό τσίρκο στο άλλο αρκεί να έχει λάβει εκείνες τις διαβεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι πιθανότητες της εκλογής του είναι μεγάλες..

Σε ποιο πολιτικό ατόπημα περιέπεσε ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ανήρ;  

Αρχικά πλέκει διθυράμβους στην «ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη», όροι η συνύφανση των οποίων στρώνει στον αφέντη καπιταλιστή το χαλί της κατάργησης όλων των εργασιακών συνθηκών οι οποίες αποτελούσαν κεκτημένα δεκαετιών, για να καταλήξει στον διακαή πόθο των εκμεταλλευτών. Την μεσαιωνική δουλεία.

Δευτερευόντως ξεκαθαρίζει μη επιτρέποντας καμιά παρερμηνεία πως όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κάτι που και σήμερα συμβαίνει δια της μετοχοποίησής τους από εποχής Σημίτη. Πρόκειται στην ουσία για τον υπόγειο δρόμο δια του οποίου «ξεπουλήθηκαν» δημόσια φιλέτα όπως ο ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ και πιο πρόσφατα η ΔΕΗ (στα σκαριά είναι και ο ΟΠΑΠ με δεδομένο των υποψήφιο αγοραστή) στο κεφάλαιο χορηγό και του κόμματός του προφανώς για να το υπερασπίζεται κατ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο.

Τρίτον προτείνει την ίδρυση «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας» αθώα αποστολή της οποίας θα είναι η χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία, σύμφωνα με το κόμμα του Π. Καμμένου, θα πρέπει «να αποποινικοποιηθεί»!

Ως αποποινικοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες νοείται μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία». Δηλαδή, πρακτικά η περαιτέρω απαλλαγή και ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητείται η φορολογική αμνηστία όλων των κεφαλαίων που θα έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό, πρόταση που έχει κάνει και ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ. (αν αυτό δεν είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διερωτώμαι ο Τσοχατζόπουλος τι περισσότερο έχει διαπράξει για να υπόκειται στον μέγιστο εξευτελισμό!!)

Στην βάση αυτής της λογικής σαλπίζουν οι Καμμένος Δημαράς προσκλητήριο προς άπαντες τους Έλληνες εφοπλιστές της υφηλίου να χτίσουν στον Πειραιά το κατά τα πρότυπα του Λονδίνου δικό τους city με το Ελληνικό δημόσιο να τους παραχωρεί δωρεάν οικόπεδα (αυτό δείτε το πλάϊ στον πρόσφατο νόμο περί των εξώσεων εξπρές των αναξιοπαθούντων νοικοκυριών) και με το 50% των δαπανών για την επένδυσή τους να επιδοτείται από τον συνήθη ύποπτο μαλάκα. Τον φορολογούμενο Έλληνα!!! (που τελικά δια των επιδοτήσεων στα μονοπύθμενά τους θα τους επιβεβαιώσει την λαϊκή ρήση πως αυτοί και οι ομοειδείς τους δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη παρά μόνον για να ξύσουν τ’ @ρχ!δ!α τους..)

Γενικά για να μην σας κουράσω με ανούσιες λεπτομέρειες που κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις έχετε ακούσει από τα κόμματα μπιστικούς της εξουσίας των οικονομικών δυναστών, και προκειμένου να αποκαλύψω τον πραγματικό χαρακτήρα του κόμματος Καμμένου - Δημαρά, αντιγράφω από το πρόγραμμά του ως κατακλείδα μόνο το εξής:

Ζητείται η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπάλληλους και την επανεξέταση από μηδενική βάση της χρησιμότητας και της αποστολής όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως δείχνει και η εμπειρία από την αντίστοιχη πολιτική που προωθεί η συγκυβέρνηση της μαύρης διμερούς πλέον. ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Τι πρακτικά σημαίνει αυτό; Να σας το μεταφράσω: Απολύσεις αλλά και συρρίκνωση Οργανισμών του δημοσίου, σημαίνει όχι μόνον εξευτελιστικές υπηρεσίες Υγείας Παιδείας και Πρόνοιας προς τον λαό αλλά και άλλους ζωτικής σημασίας τομείς, για τους οποίους, κατά τα άλλα, ο Καμμένος και ο Δημαράς που συνεργάζονται , δηλώνουν πως υπερασπίζονται μετά πάθους.

Δεν είναι μόνον αστείοι. Είναι επικίνδυνα αστείοι..

1 σχόλιο:

Sokratis είπε...

αντε ρε πηγαινε παραπερα να τα πεις αυτα......δε ντρεπεσαι λιγακι.