"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πρόβατο ή Λύκος ?

Γράφει ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ

Με αφορμή την κοινή δήλωση των τριών Υπουργών που μιλούν, μεταξύ άλλων, και για την ζημιά που κάνουν οι μειοψηφίες και οι συντεχνίες στο κοινωνικό σύνολο, θέση στην οποία συμφωνώ πλήρως, ερωτώ:

1) Υπάρχουν άλλες μειοψηφίες που να έκαναν περισσότερη ζημιά στην Χώρα από τους κομματικούς μηχανισμούς?  Πώς σκοπεύετε να τους τιθασεύετε, που ακόμα και σήμερα "όποια πέτρα και να σηκώσεις είναι από κάτω εκατοντάδες/χιλιάδες κομματικά τρωκτικά και ροκανίζουν ό,τι απόμεινε"?¨

2) Υπάρχει πιο δυνατή και ανάλγητη "συντεχνία" από την Βουλή? Μόνο οι Έλληνες Βουλευτές έχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία να αποφασίζουν από μόνοι τους τις αμοιβές τους, τα αμέτρητα προνόμιά τους, τις απαλλαγές τους από φόρους τέλη και εισφορές και ακόμα πιο ακραίο, την ασυλία τους. Έχετε φτάσει σε τέτοιο σημείο αναλγησίας για την κατάσταση που εσείς έχετε φέρει τους συμπολίτες σας, που κατακεραυνώνετε σαν υποκριτή όποιον Βουλευτή ψελλίσει "για την τιμή των όπλων" ότι πρέπει να γίνουν κάποιες ουσιαστικές περικοπές και στους Βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα:

Πώς σκοπεύετε να διορθώσετε τις αρρωστημένες νοοτροπίες που έχετε εμφυσήσει στον Ελληνικό Λαό? (Είπαμε να κλέβετε,αλλά όχι και έτσι! είπε ο ιδρυτής σας Α. Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του '80 και έδωσε το σύνθημα για το απίστευτο πλιάτσικο του Δημόσιου πλούτου που ακολούθησε).

Πως σκοπεύετε να μαζέψετε τους συνδικαλιστές σας? (Μήπως έχετε χάσει τον έλεγχό τους από τα πολλά προνόμια που τους δώσατε και τώρα κλαψουρίζετε σαν τις μωρές παρθένες στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας?).

Πως θα μαζέψετε το μπάχαλο, που ονομάζεται εκπαιδευτικό σύστημα έτσι που το έχετε καταντήσει? Πως θα απαλλάξετε τον Ελληνικό Λαό από το βάρος της παραπαιδείας, ποιος θα μάθει στα παιδιά μας γράμματα, ποιος θα τους διαμορφώσει σωστά τον χαρακτήρα τους?

Πως και πότε θα τιμωρήσετε τους καταχραστές του Δημόσιου χρήματος, όταν τους έχετε καλύψει (στο Σύνταγμα!) με ασυλία?

Πότε και πως θα σταματήσετε την διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος, όταν έχετε θεσμοθετήσει την αδιαφάνεια των κανόνων και την αυθαιρεσία των Δημόσιων Λειτουργών? Υποκρίνεστε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές είναι οι αιτίες της κατάχρησης του Δημόσιου χρήματος και της διαπλοκής?

Πότε θα εξυγιάνετε το σύστημα υγείας? Εκτός και εάν θεωρείτε εξυγίανση το ότι αποφασίσατε να το ξαναπληρώνουμε!

Πότε θα εξυγιάνετε το ασφαλιστικό σύστημα? Εκτός και εάν θεωρείτε εξυγίανση τις περικοπές των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!

Πότε θα εξυγιάνετε τον Δημόσιο τομέα? Θα απλοποιήσετε τις διαδικασίες, θα επιβάλετε αξιοκρατία, θα εφαρμόσετε ένα υγιές σύστημα αμοιβών και ποινών, θα καταρτίσετε οργανόγραμμα και θα επιβάλετε αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων και ποινών για όποιον προσλάβει εκτός διαδικασιών? (π.χ. καταλογισμός της δαπάνης μισθοδοσίας του υπαλλήλου, σε αυτόν που έχει αποφασίσει την πρόσληψη). Ακόμα και τώρα προσλαμβάνετε και διορίζετε από το παράθυρο "κομματόσκυλα", είστε απίστευτοι! Θα τα κάνετε όλα αυτά, ή νομίζετε ότι με οριζόντιες, άδικες και φασιστικές, περικοπές μισθών έχετε λύσει το πρόβλημα?

Θα ενεργοποιήσετε το Ελεγκτικό Συμβούλιο, με ποινή καταλογισμού και παρακράτησης από την προσωπική περιουσία του Κρατικού λειτουργού που την αποφάσισε, κάθε δαπάνης που κρίνεται από αυτό σαν παράνομη?

Αυτά, και άλλα πολλά μας απασχολούν, αδιαφορούμε για τις δήθεν ανησυχίες σας, που κύριο σκοπό έχουν την στήριξη της Κυβέρνησής σας και όχι το καλό της Ελλάδας. Εάν θέλετε το καλό της Ελλάδας, κάντε αυτά που λέτε ότι πρέπει να γίνουν, εμείς συμφωνούμε! Να υλοποιήσετε, όμως, και αυτά που λέμε εμείς, οι πολίτες. Ποιός σας εμποδίζει? Εσείς είστε οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Ξυπνήστε κοι και κα Υπουργοί δεν περνάνε πια αυτά, μας τέλειωσαν τα πρόβατα, απευθύνεστε σε Λύκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: