"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΚΟΠΙΑ: Απαιτούν (!) να κάνει πίσω η Ελλάδα

Να κάνει πίσω η Ελλάδα ζήτησε περίπου χθες κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Προτεραιότητες για την νέα κυβέρνηση παραμένουν, σύμφωνα με τον Γκρούεφσκι, η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η πλήρης ένταξη σ’ αυτήν, αλλά και η… ανάγκη να ξεπεραστεί το ζήτημα του ονόματος «που επέβαλε η Ελλάδα»!

Ο κ. Γκρούεφσκι επανέλαβε πως θα φέρει σε δημοψήφισμα όποια λύση προκύψει από τις συνομιλίες με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας του.

Είπε επίσης πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα, τη διαφορετικότητα του «μακεδονικού» έθνους και τη «μακεδονική» γλώσσα.

Εν ολίγοις, όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, αλλά και απαιτεί από την Ελλάδα να υποχωρήσει από τις θέσεις της.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: