"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Το σκάνδαλο με τα στημένα αγγίζει και την εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου!

Την εθνική ομάδα της Τουρκίας αγγίζει το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που συγκλονίζει τις τελευταίες εβδομάδες το τουρκικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην πρόεδρος της Σαμσούνσπορ, Ουγιανίκ Ισμαήλ δήλωσε στην εφημερίδα «Radikal» πως δωροδοκίες δεν γίνονταν μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στα παιχνίδια της Εθνικής Τουρκίας!

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, είπε πως δωροδοκούνταν αντίπαλοι ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας σημείωσε επίσης πως οποιαδήποτε άλλη ομάδα κι αν βρισκόταν στη θέση της Φενερμπαχτσέ - που κατηγορείται πως βρίσκεται στον πυρήνα του σκανδάλου - και διεκδικούσε τον τίτλο στο πρωτάθλημα θα δωροδοκούσε, γιατί αυτή ήταν η πάγια τακτική.

Μόλις προχθές η τουρκική ομοσπονδία ανέβαλε για τις 9 Σεπτεμβρίου την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet» είναι πιθανό να υποβιβαστούν πέντε έξι ομάδες και να τις αντικαταστήσουν αυτές που συμμετείχαν στα πλέι οφ για την άνοδο.

Δύο από τις κορυφαίες ομάδες του τουρκικού ποδοσφαίρου, η Μπεσίκτας και η Φενερμπαχτσέ, είναι ανάμεσα σ' αυτές που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν. Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν κατηγορεί την ομοσπονδία πως βιάζεται σε κλείσει το θέμα σε 15-20 ημέρες αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση.

Πιθανός υποβιβασμός των δύο κορυφαίων ομάδων, οι οποίες ας μην ξεχνάμε είναι κάτοχοι τίτλου πρωταθλητή (Φενερμπαχτσέ) και του Κυπέλλου (Μπεσίκτας) θα προκαλέσει την έκρηξη των εκατομμυρίων οπαδών τους. Φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ομάδας τους με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ επιτέθηκαν και στους εκπροσώπους του Τύπου τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την τροπή που έχει λάβει η υπόθεση.

Χθες η ομοσπονδία επέβαλε στην ομάδα τους ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.
Σε σύσκεψη που είχε ο επικεφαλής της τουρκικής ομοσπονδίας Μεμέτ Αλί Αϊντιλάρ με εκπροσώπους των κορυφαίων ομάδων της Τουρκίας συμφωνήθηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 18 ομάδες. Επίσης είναι πιθανόν να υποβιβαστούν έξι ή επτά ομάδες των μικρότερων κατηγοριών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: