"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Παρουσίαση νέου βιβλίου της ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου της ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955 – 2011» θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 2011 στον Πολυχώρο "Χρώμα" (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8)

Λεπτομέρειες στον σύνδεσμο


Άλλες δύο παρουσιάσεις προγραμματίζονται να λάβουν χώρα στην Κύπρο στις 11 Απριλίου 2011 στην Λεμεσό και 15 Απριλίου 2011 στην Λευκωσία. λεπτομέρειες στην η-διεύθυνση info@adrastia.com.cy

Το βιβλίο εξηγεί μέσα από τα βρετανικά αποδεσμευμένα επίσημα έγγραφα του Βρετανικού κράτους πώς η Κύπρος οδηγήθηκε στα σημερινά της βάσανα και ποίοι ευθύνονται γι΄αυτά. Αποκαλύπτει την μυστική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου-Άγκυρας του 1956 πάνω στην οποία και βασίζονται τα πάντα που υπέστη το πολύπαθο αυτό νησί. Στην συνέχεια αναφέρεται στα πλέον κύρια σημεία της κυπριακής τραγωδίας, φανερώνει όλη την αλήθεια για τα λεγόμενα «νατοικά» στρατεύματα που θα ερχόντουσαν στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 1964 και που ήταν ακόμα μία βρετανική σκηνοθεσία... Τους στόχους της εισβολής με ποίους πρωτεργάτες και βοηθούς...

Και παραθέτει βήμα προς βήμα το πώς και από ποίους απαιτήθηκε και προωθήθηκε η τουρκική απαίτηση της ρατσιστικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μια λύση που απέρριψε ο λαός στις 24.4.2004 με το δημοψήφισμα και που ποτέ δεν δέχθηκε είτε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είτε ο Σπύρος Κυπριανού, το βιβλίο καταρρίπτει τους λανθασμένους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της τουρκικής αυτής λύσης ότι τάχατες την δέχθηκαν οι δύο αυτοί Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1977 και 1979 αντίστοιχα.

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935 Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: