"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ξανά στο τραπέζι το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του

Το Ιράν είναι έτοιμο να αρχίσει εκ νέου τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμά του, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times Deutschland. 

«Προφανώς οι πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα αποδίδουν», τόνισε ο κύριος Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει πλέον σημασία είναι να επιταχυνθεί η έναρξη σοβαρών και παραγωγικών συνομιλιών. Μάλιστα, ο κ. Βεστερβέλε επρόκειτο να συζητήσει με τον διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο το όλο θέμα. 

Από τα τέλη του 2009 δεν έχουν γίνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το Ιράν όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμά του, αλλά η υπουργός Εξωτερικών της Ε. Ε. Κάθριν Αστον, ήδη από τον Σεπτέμβριο, προέβλεπε ότι η Τεχεράνη και οι έξι δυνάμεις που εμπλέκονται στις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος θα κάθονταν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εντός των επομένων εβδομάδων. 

Πάντως, το Ιράν, αν και απηύθυνε έκκληση για ταχύτατη συζήτηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής πυρηνικών καυσίμων, έχει θέσει όρους για τη διεύρυνση των διαπραγματεύσεων.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: