"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κλείστε τις τηλεοράσεις, ανοίξτε παράθυρο στη ζωή...

Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Αυτή δεν είναι ενημέρωση, είναι ένα καλοστημένο παιγνίδι χειραγώγησης του κόσμου.Κλείστε τις τηλεοράσεις, ανοίξτε ένα παράθυρο στη ζωή... Δεν είναι μόνο τα δελτία των οκτώ, απ’ όπου παρελαύνουν καθημερινά όλα τα κυβερνητικά στελέχη για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Δεν είναι μόνο οι στημένες συνεντεύξεις του πρωθυπουργού. Είναι μία γενικότερη αίσθηση δυσοσμίας που αναδύεται καθημερινά και κατακλύζει τα δωμάτια των παιδιών μας.

Δεν έχετε σίγουρα παρακολουθήσει πιο βαρετές συνεντεύξεις Τύπου από αυτές που δίδει τον τελευταίο χρόνο ο Πρωθυπουργός. Είτε ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας έχει την ικανότητα του να κάνει «δύσκολες ερωτήσεις» και να εκφράζει την κοινή γνώμη, είτε η διαπλοκή έχει κυριαρχήσει πλήρως και βλέπουμε αυτό το κάκιστο αποτέλεσμα.

Το κακό είναι ότι φαίνεται να έχουν υιοθετήσει την άποψη ότι ο κόσμος είναι μία μάζα που η άποψή της μπορεί να διαμορφώνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή κατά το δοκούν. Στην εποχή του διαδικτύου, που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Παπανδρέου, τόλμησαν να επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν τα πλήθη. Δεν έχουν αντιληφθεί ούτε τι συμβαίνει, ούτε και ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των επιλογών τους...

Θα θέλαμε να ακούσουμε μία ερώτηση που θα έφερνε τον κ. Παπανδρέου σε δύσκολη θέση. Για παράδειγμα, τι έχει να πει για την φυγή του Κατάρ. Πώς θα τα καταφέρει η χώρα δίχως αναδιάρθρωση του χρέους της. Τι συζητά με τους Τούρκους για το Αιγαίο. 

Είχαν μπροστά τους τον πρωθυπουργό της χώρας και δεν τόλμησαν να κάνουν μία «επικίνδυνη» ερώτηση. Κρίμα...

Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι συμβαίνει. Ούτε και για το τι θα συμβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Ένα σύστημα βαθιά διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο θα «επιδοτηθεί» εκ νέου από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να φέρει σε πέρας το μέγα έργο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ποιος είπε ότι έχουμε λάβει τα μαθήματά μας από τα παθήματα του παρελθόντος; Κι έτσι θα δούμε, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε κι άλλες τέτοιες συνεντεύξεις.

Καλή μας νύκτα


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: