"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η σέξι χάκερ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γνωστή πλέον ως «η πιο σέξι χάκερ του κόσµου», η Κριστίνα Σβετσίνσκαγια κατηγορείται ως µέλος ενός δικτύου που χρησιµοποίησε ιούς ηλεκτρονικών υπολογιστών για να κλέψει 35 εκατοµµύρια δολάρια από τραπεζικούς λογαριασµούς στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Η ωραία 21χρονη Ρωσίδα συνελήφθη αυτόν τον µήνα στη Νέα Υόρκη επειδή χρησιµοποίησε πλαστά διαβατήρια, κυρίως ελληνικά, για να ανοίξει µια σειρά λογα ριασµών που γέµισαν µετρητά λεηλατηµένα από λογαριασµούς πελατών που έκαναν συ ναλλαγές ον-λάιν. Η Σβετσίνσκαγια είναι µε ταξύ των τεσσάρων φοιτητριών που κατηγορούνται ότι βοήθησαν στην απάτη ως «βαποράκια» αποκοµίζοντας ένα 10% επί των κερδών. 

Οι κατηγορούµενοι στην υπόθεση ανέρ χονται σε 37, όµως οι ερευνητές πιστεύουν πως στην υπόθεση εµπλέκονται συνολικά 80 πρό σωπα διασπαρµένα στις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Μόλδοβα, τη Λευκορωσία και το Καζαχστάν. Η Κριστίνα αντιµετωπίζει ποινή κάθειρξης 40 ετών για συνωµοσία µε στόχο τη διάπραξη τραπεζικής απάτης και για χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Μέσω e-mail, οι εγκέφαλοι της απάτης το ποθέτησαν ιούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεκάδων προσώπων. Κατάφεραν έτσι να πάρουν τα ΡΙΝ τους, τους κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασµούς τους και άλλες πληροφορίες.Οι επικεφαλής της συµµορίας τις είχαν γνωρίσει µέσω του facebook και αγγελιών στις εφηµερίδες. Και εκείνες άνοιξαν τους λογαριασµούς, από τους οποίους τα κλεµµένα χρήµατα µεταφέρονταν σε άλλους διασκορπισµένους ανά την Ευρώπη. Στη συνέχεια «σήκωσαν» χρήµατα από τους λογαριασµούς αυτούς και τα διοχέτευσαν σε άλλους που είχαν ανοίξει τα «βαποράκια»  η Κριστίνα, αλλά και η Καταλίνα, η Γιούλια, η Μαρίνα, η Αλµίρα, που είχαν φτάσει στις ΗΠΑ «για σπουδές». Μερικές σπούδαζαν πραγµατικά, ενώ για άλλες η φοιτητική ιδιότητα ήταν απλώς η κάλυψή τους.

Η επιχείρηση του FΒΙ σε συνεργασία µε την αστυνοµία της Νέας Υόρκης διήρκεσε 18 µήνες. Λόγω της σέξι εµφάνισής της, η Κριστίνα Σβετσίνσκαγια έγινε η διασηµότερη από τους συλληφθέντες. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι συ γκρίσεις µε την ωραία ρωσίδα κατάσκοπο Αννα Τσάπµαν, η οποία λόγω της εµφάνισής της έγινε κι αυτή το διασηµότερο µέλος του δικτύου των ρώσων κατασκόπων που εξαρθρώθηκε πριν από λίγο καιρό στις ΗΠΑ.

Η Κριστίνα εµφανίστηκε στο δικαστήριο µε κολλητό µπλουτζίν και µπότες ώς τον µηρό  ωστόσο η εµφάνισή της ερχόταν σε αντίθεση µε τα δάκρυα που έχυσε στην αίθουσα. Οι δικηγόροι της επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν τον ρόλο της επικαλούµενοι το νεαρό της ηλικίας της, καθώς και το ότι αποκόµισε από την όλη υπόθεση µόνο 35.000 δολάρια. Το «Μaxim», που δηµοσίευσε χθες τις τολµηρές φωτογραφίες της Τσάπµαν, ή οποιοδήποτε ανταγωνιστικό του περιοδικό «για άνδρες» θα της προσφέρει πιθανότατα αρκετά περισσότερα χρήµατα για µια αντίστοιχη φωτογράφισή της... 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: