"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι "ιστορικές προβλέψεις" της ημέρας

"Ο τελικός (του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002) θα είναι ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή."
Πρόβλεψη του ΠΕΛΕ για το Μουντιαλ του 2002
Αποτέλεσμα; Καμία από τις δυο ομάδες δεν πέρασε την φάση των ομίλων με την Γαλλία μάλιστα να μην πετυχαίνει ούτε ένα γκολ.

"Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 1994 θα είναι η Κολομβία"
Πρόβλεψη του ΠΕΛΕ για το Μουντιαλ του 1994
Αποτέλεσμα; Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής όχι μόνο δεν προκρίθηκε από την φάση των ομίλων αλλά και βίωσε τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή Πάμπλο Εσκομπάρ ο οποίος έγινε το εξιλαστήριο θύμα για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας του και δολοφονήθηκε!!! .

"Η Ισπανία θα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια"
Πρόβλεψη του ΠΕΛΕ για το Μουντιαλ του 1998
Αποτέλεσμα; Η ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους με ήττα από την Νιγηρία με 3-2, ακολούθησε ισοπαλία με την Παραγουάη και αποχαιρέτισε την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά συντρίβοντας την Βουλγαρία με 6-1.

"Η Κίνα θα προκριθεί από την φάση των ομίλων"
Πρόβλεψη του ΠΕΛΕ για το Μουντιαλ του 2002
Αποτέλεσμα; Στον 3ο όμιλο, η Κίνα τερμάτισε τελευταία χάνοντας και τα τρία παιχνίδια με την εστία της να παραβιάζεται εννέα φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: