"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το μεγάλο πάρτι στην "Α.Ε. Ολυμπιακό Χωριό"

Μπορεί να ανακοινώθηκε η διάλυση της Α.Ε. «Ολυμπιακό Χωριό» μόλις τον περασμένο Ιούλιο, περισσότερα από 5 έτη μετά την ολοκλήρωση του συγκροτήματος στους Θρακομακεδόνες, αλλά οι αμαρτίες συνεχίζουν να κατατρύχουν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Πέρυσι, ο ΟΕΚ παρέδωσε μόλις 49 (!) διαμερίσματα σε άστεγους εργατοϋπαλλήλους και φέτος αφενός σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις για στεγαστική συνδρομή (επιδοτούμενο δάνειο), αφετέρου δεν έχει καταβάλει ακόμα στους δικαιούχους το επίδομα ενοικίου του 2009.

Την ίδια στιγμή, όμως, αναλαμβάνει να φτιάξει το Μεσογειακό Χωριό (750 διαμερίσματα) για τους αγώνες του 2013 σε Λάρισα και Βόλο συνολικού κόστους άνω των 200 εκατ. ευρώ. 
«Εχουμε σε εξέλιξη κατασκευαστικά έργα» -240 στη Λάρισα, 150 στα Τρίκαλα, 70 στο Βελεστίνο και 200 στην Καρδίτσα- σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Η. Αθανασίου.

Ταυτόχρονα, ο ΟΕΚ πληρώνει, εκών άκων, το νερό στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Κι αυτό γιατί κανείς δεν το πλήρωνε, και η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε κατάσχεση για ποσό 1,7 εκατ. ευρώ.

Ομως, σύμφωνα με τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Α.Ε.«Ολυμπιακό Χωριό», με τις εισφορές των εργαζομένων τα golden boys διοργάνωναν «ταξίδια στο εξωτερικό (Κάνες, Βαρκελώνη, Γενεύη) μελών του Διοικητiκού Συμβουλίου».

Μάλιστα, πλήρωναν και «πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, διαμονές σε ξενοδοχεία άσχετες με το αντικείμενο της εταιρείας, λογαριασμούς προσωπικών κινητών τηλεφώνων, γεύματα και δεξιώσεις».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι έκλεισε η Α.Ε. «Ολυμπιακό Χωριό 2004», συνεχίζουν να πληρώνονται, από τις εισφορές υπέρ ΟΕΚ, μισθοί 5.000 και 6.000 ευρώ.  

Και συνεχίζει ο σύλλογος: «Το 2009, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του "Ολυμπιακού Χωριού" καταδικάστηκε σε ποινή 20 μηνών με αναστολή, για εκβιασμό σε βάρος της κοινοπραξίας που εκτελούσε έργα στο χωριό».

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: