"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καθαρό απέδωσε η γερμανική Δικαιοσύνη τον Χριστοφοράκο!

Με ποινή-χάιδι: 10μηνη φυλάκιση με αναστολή για την απιστία και καταβολή 350.000 ευρώ σε 11 γερμανικά ιδρύματα για τη δωροδοκία!

Καθαρό... αποκαθαρμένο από λοβιτούρες, δωροδοκίες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων παραδίδει η γερμανική Δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία τον... εντιμότατο κύριο Μιχάλη Χριστοφοράκο, αγαπημένο φίλο υψηλόβαθμων προσώπων του πολιτικού (φίλο και συμμαθητή της Ντόρας) και του δημοσιογραφικού κατεστημένου της χώρας, προς τους οποίους πρόσφερε πολλές και πλούσιες επιδαψιλεύσεις – ταξίδια και φιλοξενία στο εξωτερικό, παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, γκραν πρι κ.λπ.

Με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο του Μονάχου στις 3 Μαρτίου 2010, ο Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος της Ζήμενς στην Ελλάδα, καθάρισε και από την κατηγορία της δωροδοκίας, με την καταβολή 350.000 ευρώ σε κοινωφελή ιδρύματα της Γερμανίας!

Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε σε 11 ιδρύματα και είχε προθεσμία 6 μηνών να καταβάλει τα χρήματα οπότε και έπαυε αυτόματα η ποινική δίωξη για την κατηγορία της δωροδοκίας.

Η προθεσμία έληξε την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και πρέπει ο κ. Χριστοφοράκος να έδωσε το ποσό που του επέβαλε η απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου να καταβάλει ανά ίδρυμα, όπως φαίνεται αναλυτικά στη φωτοτυπία της απόφασης που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Καθάρισε και για την απιστία
Αλλά και από την κατηγορία της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της μητρικής εταιρείας, της Ζήμενς εν προκειμένω, καθάρισε ο κ. Χριστοφοράκος, με μια ποινή ακόμη πιο χάιδι από τις 350.000 ευρώ που υποχρεώθηκε να δώσει συνολικά σε 11 κοινωφελή ιδρύματα της Γερμανίας. Καταδικάστηκε σε μόλις 10 μήνες φυλάκιση και μάλιστα με ΑΝΑΣΤΟΛΗ!

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία η απιστία υπάγεται στις αξιόποινες πράξεις «ήσσονος σημασίας» και έπειτα από πρόταση της Εισαγγελίας, εφόσον ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πάντα, αποδέχεται δηλαδή την κατηγορία, δεν γίνεται δίκη και η απόφαση της Εισαγγελίας επικυρώνεται από το ποινικό τμήμα του Ειρηνοδικείου Μονάχου, όπως έγινε και για τη δωροδοκία και στην υπόθεση για συνέργεια σε απάτη του Χριστοφοράκου.

Κατά περίεργη σύμπτωση, η απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των 10 μηνών με αναστολή, εκδόθηκε την ίδια μέρα με την απόφαση παύσης της ποινικής δίωξης για δωροδοκία, με την καταβολή 350.000 σε κοινωφελή ιδρύματα, δηλαδή στις 3 Μαρτίου 2010, όπως γράφουμε παραπάνω! 

Στο σκέλος της απόφασης που αφορά τις κατηγορίες για υποθέσεις που αναφέρονται σε αξιόποινες πράξεις που έγιναν στην Ελλάδα καταγράφονται επτά εμβάσματα από 250.000 ευρώ το καθένα, σύνολο δηλαδή 1.750.000 ευρώ, που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της εταιρείας Fairways Ltd, που ανήκει στον επιχειρηματία Λέτσα, που έχει γραφεί ότι ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος του Χριστοφοράκου.

Από τα 1.750.000 ευρώ στην απόφαση αναφέρεται ότι αναλήφθηκαν σε μετρητά μόνο 200.000 ευρώ.

Όλες οι καταθέσεις έγιναν το 2004, με την πρώτη στις 5 Αυγούστου και τη δεύτερη στις 6 Αυγούστου, δηλαδή με την έναρξη σχεδόν των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2% πήγαινε στα δύο κόμματα!
Όμως το πιο ενδιαφέρον ίσως σημείο είναι ότι στην απόφαση της γερμανικής Εισαγγελίας επισημαίνεται ότι από τις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες που δίνονταν το 2% πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα! Και αυτό, ενώ η απόφαση έχει εκδοθεί πριν από ΠΕΝΤΕ ολόκληρους μήνες, ούτε η ελληνική Δικαιοσύνη ούτε η ελληνική Βουλή, ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η Εξεταστική Επιτροπή ενδιαφέρθηκαν να το ερευνήσουν, να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από κείνους που κατέθεσαν το αποκαλυπτικό αυτό στοιχείο, που ρίχνει μαύρη σκιά σε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Τι βγαίνει από την αντιμετώπιση που είχε ο Χριστοφοράκος για την επιχείρηση λαδώματος πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αστυνομία, ΟΣΕ κ.λπ.) που είχε στήσει εδώ για να εξασφαλίζει δουλειές δισεκατομμυρίων και τις μίζες αυτές τελικά τις πλήρωνε ο ελληνικός λαός, με την υπερτιμολόγηση των διαφόρων έργων που ανετίθεντο στη Ζήμενς;

Ότι η γερμανική Δικαιοσύνη για λόγους εθνικού συμφέροντος προστατεύει τη Ζήμενς, τον κολοσσό που φέρνει λεφτά στη Γερμανία και δίνει δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους. Και σε καμία περίπτωση, όπως τονίζουν και έγκυροι νομικοί που ασχολούνται με υποθέσεις στη Γερμανία, δεν επρόκειτο να ανοίξουν ιστορίες που πάνε πίσω στη δεκαετία του 1980.

Όταν μάλιστα η ελληνική Δικαιοσύνη έχει προσφέρει την πλήρη κάλυψη, βγάζοντας απαλλακτικά βουλεύματα. Όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 1997, και την ανάκριση είχε αναλάβει ο εφέτης Ναυπλιώτης και ο Εισαγγελέας Κουβέλης και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με Εισαγγελέα τότε τον Καράμπελα, απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους για αναθέσεις που ανέδιδαν οσμή σκανδάλων και χρηματισμών...

Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά
οι ελληνικές Αρχές
Παρά την ουσιαστική αθώωση από τη γερμανική Δικαιοσύνη των εγκληματικών πράξεων που έχει κάνει ο Χριστοφοράκος στη χώρα μας, οι ελληνικές Αρχές, αν βέβαια υπάρχει η πολιτική βούληση, έχουν ακόμη δυνατότητα να τον σύρουν στη φυλακή, αναγκάζοντάς τον να ανοίξει το στόμα του και να πει ονόματα, ποιους λάδωσε, ποιοι πήραν το μαύρο χρήμα.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν νομικοί, μπορεί να κατατεθεί στη γερμανική Εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, από τη στιγμή που έχει γίνει αποδεκτό ότι διαχειρίσθηκε, διακίνησε το μαύρο χρήμα που δόθηκε σε «διαφόρους» εδώ στην Ελλάδα.

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία που έχει ακόμη η κυβέρνηση για να κάτσει στο σκαμνί ο Χριστοφοράκος.

Προς τα εκεί θα πρέπει να στραφεί η Εξεταστική Επιτροπή και ας αφήσει στην άκρη το ταξίδι... αναψυχής στο Μόναχο. Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι ο Χριστοφοράκος μόλις πάει η Επιτροπή θα τους πει ποιους λάδωσε, πού πήγαν οι μίζες.

Αν ήθελε να μιλήσει ο αρχιμιζαδόρος της Ζήμενς, θα μιλούσε αυτοβούλως και δεν θα χρειαζόταν να κάνει τον κόπο να πάει η Επιτροπή στη Γερμανία και να μπει η Βουλή σε έξοδα... Όταν μάλιστα δεν υπάρχει σάλιο... κι ό,τι είχε απομείνει το έδωσε στους... φίλους του ο Χριστοφοράκος...

ΠΗΓΗ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: