"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Παραπονεμένα λόγια" που κάνουν την "γράνα" του Πολύδωρα να ωχριά!!!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

«Εκείνο που έχει σημασία είναι ο διαχωρισμός ευθυνών. Πρέπει να μαζευτούν οι αρμοδιότητες γιατί τα θέματα τρέχουν και να υπάρχει οριζόντια, πολύ στενή συνεργασία με το Προστασίας του Πολίτη, το Υγείας και τρίτον, το θίξατε πολύ σωστά, ιδιαίτερα για τους μητροπολιτικούς χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι δήμοι, οι αντίστοιχοι δήμοι και ιδιαίτερα ο δήμος της Αθήνας. Δεν είναι, ξέρετε, αδύνατον το πρόβλημα και είναι από τα λίγα προβλήματα που δεν είναι θέματα χρημάτων, είναι θέμα συντονισμού. Καταμέτρηση των νομίμων, νόμιμες οι ανανεώσεις αδειών χωρίς πολύ μεγάλο χρόνο και δεύτερον, επειδή εκκρεμούν πάκοι καταγγελιών στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΗΕ για κακομεταχείριση, θέλει στενό μαρκάρισμα και στενή παρατήρηση, κάθε μέρα να πήγαινες έξω από τα γραφεία τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να τους λέτε “τηρήστε τους νόμους της ποσόστωσης εισδοχής μεταναστών”».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το ξεχαρβαλωμένο συντακτικό, την ανακολουθία των χρόνων των ρημάτων μέσα στην πρόταση, το λεξιλόγιο;  

Προσωπικώς, θαυμάζω ότι η κυρία Νταλάρα θεώρησε το ως άνω απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξής της τόσο αντιπροσωπευτικό του ύφους και της σκέψης της, ώστε το μετέφερε αυτούσιο στην ιστοσελίδα της. 

Αντιλαμβάνομαι, εντούτοις, ότι με κάτι τέτοιες ασυναρτησίες εντυπωσίασε τον Γιώργο Παπανδρέου και την διόρισε στο υπουργικό συμβούλιο και δεν εκπλήσσομαι καθόλου...

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
"Ουδείς ανίκητος" αγαπητε Στραγηγέ Άνεμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: