"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο Αντενάουερ παρέδωσε τον Αϊχμαν στο Ισραήλ

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ

Ο Αντολφ Αϊχμαν δεν απήχθη από τη Μοσάντ και όλη η επίσημη ιστορία της «απαγωγής» του αξιωματικού των Ες Ες είναι κατασκευασμένη. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γκάμπι Βέμπερ.

Η Βέμπερ, που ασχολήθηκε για πολλά χρόνια -και επίμονα- με την υπόθεση, κατάφερε, όπως ισχυρίζεται, να βρει την «άκρη του νήματος» της αλήθειας, βάσει των απόρρητων εγγράφων της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND.

Ο Αντολφ Αϊχμαν, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, βρήκε -ίσως του βρήκαν- καταφύγιο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Αργεντινή, αφού πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια 1945-1950 μετά τον πόλεμο στη Δυτική Γερμανία. 

Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή ιστορία, ο Αϊχμαν απήχθη στην Αργεντινή από πράκτορες της Μοσάντ, το 1960, και μεταφέρθηκε με άκρα μυστικότητα στο Ισραήλ, όπου δικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 1962.  

Χθες, η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» έφερε τα πάνω-κάτω στην υπόθεση, δημοσιεύοντας τις αποκαλύψεις της Γερμανίδας δημοσιογράφου. 

Σύμφωνα με τη Βέμπερ, η CIA, η γερμανική BND και η Μοσάντ αρνήθηκαν να της δώσουν τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Τον Μάιο του 2008, μίλησε με έναν εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας της Καγκελαρίας, ο οποίος της υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημά της. Δεν τήρησε, όμως, την υπόσχεσή του. Τον Οκτώβριο του 2008, η Βέμπερ αναγκάστηκε να προσφύγει στη γερμανική Δικαιοσύνη, ζητώντας να της δώσει η BND τη δυνατότητα να δει και να εξετάσει τα απόρρητα έγγραφα της υπόθεσης, κάτι που τελικά συνέβη. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, οι 3.400 σελίδες της υπόθεσης αφορούν κυρίως τη δεκαετία του '50 και τις αρχές της δεκαετίας του '60. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι ο τότε καγκελάριος της Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ -ο οποίος είχε ταχθεί κατά του φασισμού και είχε φυλακιστεί- παρέδωσε στο Ισραήλ τον Αϊχμαν, μαζί με μυστικά για την κατασκευή της πυρηνικής βόμβας και τις χρηματικές αποζημιώσεις, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι στην κυβέρνησή του είχε αξιωματούχους που υπηρέτησαν το ναζιστικό καθεστώς.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: