"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αχμαντινετζαντ: «Αµερικανικές υπηρεσίες πίσω από την 11η Σεπτεµβρίου»

Ο ΜΑΧΜΟΥΝΤ Αχµαντινετζάντ δεν διέψευσε όσους περίµεναν ότι θα χρησιµοποιούσε το βήµα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να προκαλέσει την Ουάσιγκτον. Σε µια αποστροφή της οµιλίας του, ο ιρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τροµοκρατική επίθεση στους Δίδυµους Πύργους για να υποστηρίξει ότι πίσω από το χτύπηµα βρίσκονται οι Ηνωµένες Πολιτείες.  

Σύµφωνα µε τη θεωρία του Αχµαντινετζάντ, την επίθεση οργάνωσαν κάποιες υπηρεσίες της αµερικανικής κυβέρνησης µε σκοπό να αναστραφεί η παρακµή της αµερικανικής οικονοµίας και ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής. «Στόχος ήταν η σωτηρία του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε στο ακροατήριο ο ιρανός πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι οι «περισσότεροι Αµερικανοί αλλά και τα περισσότερα έθνη συµφωνούν µε αυτήν την άποψη». 

Η θεωρία που ανέπτυξε ο Αχµαντινετζάντ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων µε πολλές αντιπροσωπείες δυτικών χωρών να αποχωρούν από την αίθουσα όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση.

Ο ιρανός πρόεδρος είχε δώσει µια πρόγευση του σόου σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του CΝΝ. Μιλώντας στην εκποµπή του Λάρι Κινγκ, χαρακτήρισε τον Μπενιαµίν Νετανιάχου «επαγγελµατία δολοφόνο», υποστηρίζοντας ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα έπρεπε να οδηγηθεί σε δίκη για τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων. Ισχυρίστηκε ακόµη ότι τα ανθρώπινα δικαιώµατα στις Ηνωµένες Πολιτείες παραβιάζονται στον ίδιο βαθµό που παραβιάζονται και στη δική του χώρα.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: