"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα

Ολες οι λύσεις που εξετάζει σήμερα η κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την πώληση των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ είχαν προταθεί στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Συμμετοχή ιδιωτών στις νέες μονάδες της επιχείρησης, ανταλλαγή μονάδων της ΔΕΗ με μονάδες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πώληση ισχύος σε ιδιώτες, όλα είχαν συζητηθεί. 

Μάλιστα, τις περισσότερες εξ αυτών τις δεχόταν τότε η Κομισιόν και θα ήταν και ικανοποιημένη εάν υλοποιούντο. Αλλωστε, τέτοιες κινήσεις είχαν κάνει και άλλες κρατικές εταιρείες της Ε. Ε. 

Ωστόσο, τίποτα δεν προχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Σήμερα, που αυτές τις λύσεις τις αποδέχεται ασμένως, προκειμένου να αποφύγει τα «χειρότερα», τις απορρίπτει η Κομισιόν.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: