"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αποφάσεις αλλαλούμ υπό το "φως της ημέρας". Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα!

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
στο INFOGNOMON

Όταν το γραφείο του πρωθυπουργού μιας χώρας, στα πλαίσια προσπαθειών που γίνονται υποτίθεται για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του, λαμβάνει απόφαση να προσλάβει έναν 25χρονο δικηγόρο, χωρίς πείρα και χωρίς να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και όταν το γραφείο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτής της προκλητικής και σκανδαλώδους ενέργειας, λαμβάνει απόφαση να 'αδειάσει' τον νεοπροσληφθέντα και να δέιξει την 'πόρτα' στην εισηγήτρια της πρόσληψης, τότε αναδεικνύονται δυο ζητήματα:

-Το ένα είναι ηθικό. Όποιος έλαβε την ευθύνη της απόφασης, εκείνος έπρεπε να 'πληρώσει' το κόστος και όχι ο προσληφθείς και η εισηγήτρια. Η μετάθεση ευθυνών είναι ότι χειρότερο και ανήθικο στην άσκηση εξουσίας.

-Το άλλο είναι βαθιά πολιτικό. Τη στιγμή που η Ελλάδα βουλειάζει ακριβώς λόγω των άθλιων πρακτικών που εφαρμόστηκαν και από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80, στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, πρακτικές που διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση, απορρύθμισαν το κράτος και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην καταστροφική πορεία της χώρας, η πρόσληψη του νεαρού άπειρου και αστράτευτου νομικού στο γραφείο του πρωθυπουργού, για μια υποτίθεται τόσο σοβαρή θέση, είναι ενδεικτική της σοβαρότητας του εγχειρήματος ενίσχυσης του γραφείου του πρωθυπουργού. 
Είναι επίσης ενδεικτική της απουσίας αξιοκρατικών διαδικασιών στον κύκλο του ίδιου του πρωθυπουργού, μια κατάσταση που εκ των πραγμάτων επηρεάζει το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.

Τελικά, με τέτοια πράγματα που συμβαίνουν στο πιο κρίσιμο πόστο για τη διακυβέρνηση της χώρας, στο γραφείο του πρωθυπουργού, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης που διέρχεται η χώρα, αυτό που μας μένει να πούμε είναι, Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα.

Διαβάστε το σχετικό θέμα:
Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις
Εξηγήσεις για το εύρος της στελέχωσης του πρωθυπουργικού γραφείου και τις αμοιβές συνεργατών έδωσε το Μαξίμου. Ακυρώθηκε η πρόσληψη συνεργάτη που δεν είχε υπηρετήσει τη θητεία του, παραιτήθηκε η Γλυκερία Σιούτη, άμισθος ο Παντόα Σκιόπα.

Απάντηση και διευκρινίσεις στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου έδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
«Σχετικά με τις αναφορές ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του γραφείου του Πρωθυπουργού, τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια έχει ως έξης:
Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.
* Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.
* Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κυρία Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της».

Επιπλέον, το γραφείο του πρωθυπουργού δίνει εξηγήσεις για το εύρος της στελέχωσης του γραφείου καθώς και για τις αμοιβές συνεργατών του:
«Με αφορμή την υπόθεση αυτή και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
* Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.
* Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.
* Σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: 
«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: