"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τρελάδικο

 Από τον Φίλιππο Συρίγο

Ο Γ. Α. Παπανδρέου δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στην πολιτική. Εγγονός του «γέρου της δημοκρατίας» Γ. Παπανδρέου και γιος του «πρωθυπουργού της αλλαγής» Α. Παπανδρέου, έχει φάει την πολιτική με το κουτάλι από πολύ μικρός. Γι' αυτό και δεν νομιμοποιείται να ξαφνιάζεται με καμιά από τις διαχρονικές αμαρτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή τραγική κατάσταση.

ΤΑ ΗΞΕΡΕ εδώ και πολλά χρόνια όλα τα στραβά και τα ανάποδα για τα οποία μίλησε την Παρασκευή στην Κρήτη, γιατί -πολύ απλά- τα «διδάχτηκε» έγκαιρα από τον παππού και τον πατέρα του, πριν μπει και ο ίδιος στην πολιτική για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση...

ΕΠΕΙΤΑ από σχεδόν έναν αιώνα με τους Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αυτού του τόπου, είναι αστείο να μιλάει ο σημερινός πρωθυπουργός και συνεχιστής της δυναστείας, για πελατειακές σχέσεις και αναξιοκρατία στο δημόσιο τομέα. Και να κηρύσσει (όπως είπε) την «επανάσταση του αυτονόητου»!

ΔΗΛΑΔΗ (μεταφέρω τα λόγια του) μια επανάσταση κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που δεν αφήνουν να στεριώσει καμιά επενδυτική προσπάθεια. Κατά της ασυδοσίας των πολιτικών που δίνουν, ατιμώρητοι, το κακό παράδειγμα, κατά της φοροδιαφυγής, κατά των κλειστών επαγγελμάτων, κατά, κατά, κατά...

ΚΑΙ τελικά ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του, αφού η φράση «είναι αυτονόητο να αδειάζουν τα ταμεία μας, αφού χαρίζουμε φόρους στους πλουσιότερους και ρίχνουμε όλα τα βάρη στους φτωχότερους», πρωτίστως αφορά την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, όμως, είναι ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου, ανεξάρτητα από το τι έμαθε από τους προγόνους του ή τι κατάλαβε ο ίδιος στα 30 χρόνια που είναι στην πολιτική, χρειάστηκε να μπάσει στη χώρα την κατοχική τρόικα για να ακολουθήσει (σωστά ή λάθος, δεν είναι του παρόντος...) την καθ' υπαγόρευση σημερινή, ανελέητη για το λαό, πολιτική, με την οποία λέει ότι θα σώσει τη χώρα.

ΓΙΑΤΙ το δείγμα γραφής που έδωσε κατά την προεκλογική περίοδο, με το απίστευτο «λεφτά υπάρχουν», ήταν μια από τα ίδια, που σήμερα καταδικάζει. Δηλαδή ένα λαϊκίστικο σύνθημα, απολύτως συμβατό με την παράδοση των Παπανδρέου, διά του οποίου ήλπιζε ότι θα νικούσε έναν ήδη παραιτημένο αντίπαλο...

ΟΠΩΣ ήταν απολύτως βέβαιο όμως, τελικά λεφτά δεν υπήρχαν. Γεγονός που υποχρεώνει τον Γ.Α.Π. να αναφέρεται σε ετήσιες απώλειες 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω της διαφθοράς που επικρατεί. Για την οποία διαφθορά, προφανώς, θεωρεί ότι, οικογενειακώς, είναι εντελώς ανεύθυνος!

ΓΙΑ να δούμε τι άλλο θ' ακούσουν τ' αυτιά μας στο τρελοκομείο που ζούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: