"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: «Ακάρ πάσα ρώτησα τον πουτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

Η πρόκληση πυροδοτεί πρόκληση. Η βαρβαρότητα πυροδοτεί βαρβαρότητα. Το μίσος μίσος. Και οι αλλεπάλληλες επίσημες δηλώσεις και τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων και υποτελών του ψευτοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν ελκύουν, τρέφουν και πυροδοτούν τα πιο εθνικιστικά αντανακλαστικά κάθε Ελληνα πατριώτη. Ακόμα και του πιο φανατικού υποστηρικτή Ειρήνης, συνύπαρξης και συμφιλίωσης
 
Όταν ο γείτονάς σου διαρκώς προειδοποιεί και σε απειλεί πως όπου να ναι θα μπουκάρει να αρπάξει κομμάτια από την ιδιοκτησία σου.


Όταν, όπως αυτός ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, με θράσος, με κυνισμό και με αναλγησία σου υπενθυμίζει την τουρκο-υπεροχή τόσο σε στρατιωτικό πληθυσμό όσο και σε όπλα. 


Όταν δηλαδή περίπου σου λέει «κάτσε στ αβγά σου, έλα να τα βρούμε γιατί θα όπου να ναι θα μπουκάρω, θα αρπάξω και θα σε ταπεινώσω»

Και όταν αυτός ο επίγονος Οθωμανικής βαρβαρότητας, με την απειλεί των όπλων σε «συμβουλεύει» πως είναι καλύτερα για εσένα να του παραδώσεις μέρος της εδαφικής και θαλάσσιας περιουσίας σου, αλλιώτικα θα σε κάνει ντονέρ με συνοδεία ρυζιού.  


Όταν δεν περνάει ημέρα που να μην παραβιάζεται ο εναέριος ελληνικός χώρος και όταν όλοι αυτοί οι νταήδες επιχειρούν με κάθε τρόπο να σε τρομοκρατήσουν προκειμένου να κατεβάσεις τα πανταλόνια σου και να σουρθείς στα τέσσερα μπροστά στο θρόνο ενός μισοδικτάτορα, ενός μισοσουλτάνου, ενός τραμπούκου, ενός χωροφύλακα του Ντον Τραμπ(άκουλα). Που μέχρι σήμερα οι μισθοφόροι του έχουν κατασφάξει εκατοντάδες Σύριους και άλλους των γειτονικών χωρών

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν με πρωταγωνιστές όλους αυτούς τους νταήδες, μουσουλμάνους, τους ανεκδιήγητους τύπους, απομεινάρια μιας ξεπεσμένης, εξαθλιωμένης Οθωμανικής αυτοκρατορίας που είναι ανίκανοι να αφομοιώσουν ούτε ίχνος ευρωπαικής κουλτούρας και δημοκρατικών αξιών

Όταν αυτός ο τύπος, ο τάχα μου δημοκράτης για ψύλλου πήδημα φυλακίζει, εξορίζει, εξαφανίζει κάθε διαφορετική και αντίθετη φωνή. 


Όταν αυτός ο ψευτοσουλτάνος έχει επιβάλλει δια ροπάλου καθεστώς δικτατορίας, αυταρχισμού, βαρβαρότητας και τυραννίας. 


Και όταν διαρκώς αναφέρεται και διαρκώς κραδαίνει από πάνω σου την ποσότητα των όπλων του καθώς και τα υποψήφια στίφη στρατιωτών, έτοιμοι να ορμήσουν να κατακτήσουν, να πλιατσικολογήσουν, να βιάσουν και να κατασπαράξουν περιουσίες γυναικόπαιδα και ό, τι άλλο βρουν μπροστά τους. Οπου οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από το καθυστερημένο, το παραμελημένο, το τριτοκοσμικό, το βαθύ κράτος της Ανατολίας

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν επί σειρά μηνών. Όπως περίπου συμβαίνει με Αμερικανούς και νοσηρούς, διαταραγμένους, ψυχοκατεστραμμένους serial killers που μέσα στο σκοτάδι καραδοκούν να βουτήξουν τα ανυποψίαστα θύματά τους και στη συνέχεια να έρθουν σε οργασμό γδέρνοντας και κομματιάζοντάς τα

Τότε...


 ακόμα και ο πιο ήρεμος, γαλήνιος, ακόμα και ο φανατικός λάτρης Ειρήνης και συνύπαρξης, βγαίνει από τα ρούχα του και παρέα με το πληγωμένο πατριωτικό φιλότιμό του μετατρέπεται στο αντίθετό του.  


Τότε ο νάνος γίνεται οργισμένος γίγαντας. Και τότε κατεβάζει το σώβρακό του, γυρίζει τα οπίσθιά του προς κάθε Ερντογάν και κάθε Αρκάν και μιμούμενος τον Γεώργιο Καραισκάκη που αν ζούσε θα τους έλεγε:

«Λέγεις Ακάρ πασά να προσκυνήσω. Κι εγώ πασά μου ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: