"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Η γελοιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου

Η Ευρώπη κάνει τον τροχονόμο στην Τουρκία, που περνάει λαθραία όπλα στη Λιβύη για να επιβάλει το δικό της καθεστώς στη χώρα κι ύστερα να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αφρικής. 

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα απ’ όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν προχθές με το ελικόπτερο που απονηώθηκε από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι».

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΙRΙΝΙ» (μεταξύ άλλων, ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη). Από εκεί απονηώθηκε το ελικόπτερο για να ελέγξει το φορτηγό πλοίο «CIRKIN», το οποίο έφερε σημαία Τανζανίας και στον πλου του προς Λιβύη συνοδευόταν από τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το «CIRKIN», το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γεμάτο όπλα, και δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες, από την οποία είπαν ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερό μας να επιστρέψει στη φρεγάτα «Σπέτσαι» και η ευρωπαϊκή επιχείρηση «IRINI» συνεχίζει κανονικά την… παρακολούθηση των γεγονότων – λες κι έχουν πάει εκεί τόσα πολεμικά πλοία και απασχολούνται τόσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απλώς για να καταγράψουν δεδομένα και όχι για να επιβάλουν εμπάργκο όπλων.

Όμως, αυτό το βιολί δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Είναι ατιμωτικό για τα ελληνικά Οπλα να τίθενται στη διάθεση των Ευρωπαίων κι εκείνοι να τα διατάσσουν να οπισθοχωρούν μπροστά στο τουρκικό, μαφιόζικου τύπου, νταηλίκι.

Σε κράτη-παρίες όπως η Τουρκία, που φτύνουν κατάμουτρα τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών και γελοιοποιούν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, δεν περνούν ούτε οι… φιλοφρονήσεις ούτε οι συστάσεις ούτε οι διαμαρτυρίες. 

Η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο μια γλώσσα: εκείνη της ισχύος.

Αν οι Ευρωπαίοι έχουν σκοπό να παίζουν κρυφτούλι με την Τουρκία, ας το κάνουν. 

 Ας...


 μη δαπανούν, όμως, δικούς μας πόρους.  

Δεν είναι καιρός να χαραμίζουμε τον χρόνο μας σε «καταγραφές γεγονότων»

Αν η Ε.Ε. δεν σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες εναντίον της Τουρκίας, ας αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από την επιχείρηση «IRINI».


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: