"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (11/6/ΧΧΧΧ)

1931: Ιδρύεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών (κληροδότημα του Αλέξανδρου Πάντου).

1955: 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο χειρότερο δυστύχημα σε αγώνες αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια των «24 Ωρών του Λε Μαν». .

1999: Ολοκληρώνονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, που οδηγούν στην αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου.

2004: Πεθαίνει ο οικονομολόγος Ξενοφών Ζολώτας ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια.
2014: Ο Κώστας Μουρούζης  άφηνει  την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Είχε υπάρξει προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενώ είχε κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

2017: Πεθαίνει στον ύπνο του σε ηλικία 92 ετών ο ηρωας υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ στην επική μάχη κατά του Αττίλα ΙΙ, ταξίαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος
2018: Πεθαίνει   σε ηλικία 94 ετών η τέως υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, πολιτική προσωπικότητα που έβαλε το δικό της διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Ελλάδας και ιδιαιτέρως στη μεταπολιτευτική περίοδο. 


2019 Πεθαίνει μετά από 10 χρόνια σκληρής μάχης με τον καρκίνο η Αμερικανίδα δρομέας Γκάμπριελ Γκρούνγουολντ
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: