"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ασόβαροι, άπειροι και ξετσίπωτοι



Η παρουσίαση του καθηγητή Φυσικών Καταστροφών Κώστα Συνολάκη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, απέδειξε όλα όσα ξέραμε αλλά δεν είχαμε επιστημονικές αποδείξεις για να υποστηρίξουμε.  


Το μέγεθος της τραγωδίας θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο.


Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο κ. Συνολάκης – και για να την εκπονήσει ταξίδεψε στις ΗΠΑ και συνομίλησε με ακαδημαϊκούς, επιχειρησιακούς παράγοντες, αλλά και ανθρώπους που έζησαν από κοντά την πυρκαγιά στο Μάτι- θα μπορούσε να υπάρξει συντεταγμένη εκκένωση. Μετά από μια τέτοια τραγωδία δεν μπορούμε να μιλάμε για what if, υπάρχει ωστόσο η ανάγκη να δούμε επιτέλους τι πήγε στραβά προκειμένου να μην επαναληφθεί.

 
Υπάρχουν δύο εικόνες, όμως, που μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα. 


Η μία είναι του καθηγητή Κώστα Συνολάκη να δακρύζει μιλώντας για την 13χρονη Εβίτα Φύτρου, το κορίτσι που έχασε τη ζωή του στις 23 Ιουλίου στο Μάτι πηδώντας στον γκρεμό στο οικόπεδο, όπου απανθρακώθηκαν 27 άνθρωποι και από την άλλη η εικόνα της σύσκεψης-παρωδίας παρουσία του Αλέξη Τσίπρα που ενώ γνώριζαν για νεκρούς τους απέκρυψαν από το Πανελλήνιο. Δεν σταματάμε, όμως, εκεί, ο λαός τις επόμενες ημέρες και ενώ τα σοκ ήταν απανωτά από τις τραγικές λεπτομέρειες περίμενε να ακούσει κάποιον να αναλαμβάνει την ευθύνη και κάποιον να ζητά μία συγγνώμη.

 
Όχι, αυτό που είδαμε ήταν μια υπεροψία και μια αλαζονεία από τους κυβερνώντες οι οποίοι διατεινόταν πως όλα ήταν καλώς καμωμένα και η τραγωδία δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Ήταν μάλιστα τόση η ξετσιπωσιά που κατηύθυναν τον διάλογο στα όποια αυθαίρετα λέγοντας πως αυτά φταίνε για την τραγωδία, αντί να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να θωρακίσουν την Ελλάδα για το μέλλον.

 
Αλλά τι να λέμε τώρα, όταν...

 σε κυβερνούν άτομα σαν τον Καμμένο που δεν διατάζουν να τα βάλουν με πληγέντες μια μέρα μετά την τραγωδία σε πανελλήνια μετάδοση κάνοντας τους να βάλουν τα κλάματα.
 

Δεν υπάρχει μέλλον ούτε με αυτούς, ούτε για αυτούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: