"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Άγιος Βασίλης έρχεται



Η αμερικανιά του στρουμπουλού και κοκκινοφορεμένου Άη Βασίλη, μας έχει επιβληθεί ως γνωστόν από την Κόκα Κόλα. Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλειος, ο από την Καισάρεια της ορθοδόξου πίστεως μας, κάθε άλλο παρά μοιάζει με τον ευτραφή μπούλη, που θυμίζει μέλος του παλαιού Κόμματος των Βαρελοφρόνων. Όμως, για να μη μας πουν, αυτοί που τα έχουν διαλύσει όλα, ότι σαμποτάρουμε τα πατροπαράδοτα ήθη και τα έθιμα, συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις και αποκαλύπτουμε τι παρακαλέσαμε τον Άϊ Βασίλη να φέρει στους πολιτικούς μας. Το να θα το κάνει ή όχι το αφήνουμε στην διακριτική του ευχέρεια.


Στον κ. Τσίπρα ένα σχολικό βιβλίο Γεωγραφίας για να ενώσει επί τέλους και αυτός και το κόμμα του την Λέσβο με την Μυτιλήνη, αφού η πρώτη είναι το νησί και η δεύτερη η πρωτεύουσά του. Όταν τελειώσει την μελέτη, να δώσει το βιβλίο και στην σ. Αυλωνίτου για να μάθει και αυτή ότι το νησάκι μας το λένε Ρω και όχι Τω…


Στον κ. Μητσοτάκη έναν παπαγάλο που να επαναλαμβάνει επί 24ώρου βάσεως το «Θέλω εκλογές – θέλω εκλογές», για να μην κουράζεται. Από την πλευρά μας θα του ζητήσουμε να μας δωρίσει τη συνταγή του πώς 170.000 ψήφοι φτιάχνουν αρχηγό σε κόμμα, το οποίο ψηφίζουν κοντά στα 2 εκατομμύρια Έλληνες (αυτό, μάλλον οι νεοδημοκράτες και όχι εμείς, πρέπει να το ψάξουν…). Ακόμη στον κ. Μητσοτάκη, μία ελευθέρας για την Ρεάλ ή γενικώς μία ελευθέρας για οπουδήποτε, μετά την συγκλονιστική εμφάνιση που είχε στον αγώνα ΝΔ – Άστεγοι 3-2.


Στον κ. Μιχαλολιάκο δεν δωρίζουμε τίποτα, διότι δεν το επιτρέπει το…ΕΣΡ.


Στον κ. Λεβέντη, εκτός από μία ετήσια συνδρομή για δωρεάν πίτσες από γνωστό πιτσάδικο, δωρίζουμε ένα μάτσο υπεύθυνες δηλώσεις, ότι στο εξάμηνο πάνω θα κάνει όχι μνημόσυνο, αλλά ροτέϊσον των βουλευτών του, όπως στο βόλεϋ, με λίμπερο τον ίδιο.


Για τον νεαρό 76χρονο κ. Ζουράρι, εξασφαλίσαμε μία δωρεάν εξομολόγηση από τον γηραιό 78χρονο Άγιο Αιγιαλείας Αμβρόσιο, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και χρήση πατερίτσας, αναλόγως με την εξέλιξη της εξομολογήσεως. Επίσης και ένα ματσάκι Ελληνικά νησιά (από την προίκα του πατέρα του) για να παίζει και όταν κουραστεί να τα χαρίσει στους τούρκους, για να παίζουν και αυτοί. Τι διάολο φίλοι είμαστε.


Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Παρασκευόπουλο, που υποστηρίζει ότι μπορούν οι αλήτες να καίνε ατιμώρητα την σημαία μας, θα δωρίσουμε δύο πορτραίτα:
 

Ένα του εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκκίδη, ο οποίος τυλίχτηκε με την σημαία και έπεσε από την Ακρόπολη την ημέρα που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, αρνούμενος να την παραδώσει.
 

Το άλλο πορτραίτο, θα απεικονίζει τον Σταύρο Καγιαλέ, τον Κρητίκαρο από τα Χανιά, που είχε κάνει ιστό της σημαίας το κορμί του.

 
Ουστ ξεφτίλες!


Στην Ντόρα, ένα ρεπορτάζ εποχής για να θυμηθεί το ατύχημα που είχε ο άνδρας της, τότε που σκοτώθηκε εντελώς. Επίσης, μία μερίδα τσίπα, που φαίνεται ότι της λείπει, επίσης εντελώς, αφού τις ηρωικές πράξεις σαν αυτή του Ηλιάκη, τις χαρακτηρίζει «ατυχήματα», που τέτοιο ατύχημα να μη την εύρει.


Στον κ. Σαμαρά τα μέχρι τώρα πρακτικά της δίκης της Χρυσής Αυγής, από τα οποία προκύπτει αβίαστα, ότι τα μακαρόνια τρώγονται καλύτερα με τυρί. Ήγουν, μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε και κάποιος.


Στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη δεν δωρίζουμε τίποτα, διότι έτσι μας γουστάρει. Ή μάλλον, αλλάξαμε γνώμη και του κάνουμε δώρο μία μεγάλη φωτογραφία της βουλής, διότι θα του χρειαστεί, αφού δεν πρόκειται να την ξαναδεί live.


Για το σ. Κουτσούμπα, έχουμε μία μινιατούρα της μούμιας του Λένιν, ένα πορτραίτο του Στάλιν και μία κουκλίτσα Παπαρήγα. Θα του δίναμε και το «Κεφάλαιο» του Μαρξ σε μετάφραση στα αρχαία Ελληνικά από τον κ. Ζουράρι, αλλά δεν έχει γραφτεί ακόμη.


Στο ΠΑΣΟΚ, θα δωρίσουμε...
 ένα δίσκο της Ρίτας Σακελλαρίου και ένα «Οδηγό ζεϊμπέκικου άνευ διδασκάλου» μπας και τους βοηθήσει και ξαναπιάσουν κορυφή, γιατί τα βλέπω σκούρα τα πράγματα.



Υστερόγραφο

Με τους αγιοβασίληδες και την άλλη επικαιρότητα μας ξέφυγε το «ντου» της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ, για το οποίο μας ενημερώνει μία μάλλον ανενημέρωτη ιστοσελίδα, στην οποία διαβάζουμε: «Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ εισέβαλαν 50 μέλη της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα». Ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν και οι βουλευτές της Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Αφού φώναξαν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων και κατά της Τουρκίας, αποχώρησαν από την αίθουσα εκδηλώσεων. Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν από δύο ημέρες και είχε συνδιοργανωθεί από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Τουρκικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της μειονότητας της Θράκης. Οι «εισβολείς» ήταν ντυμένοι στα μαύρα και φώναζαν συνθήματα όπως «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» και «έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα». Στη συνέχεια αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα λέγοντας τον εθνικό ύμνο».


Στο γεμάτο ανακρίβειες κείμενο παρατηρούμε:

α. Οι «εισβολείς» δεν ήταν 50, παρά καμμιά δεκαριά, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες. Όχι ότι έχει σημασία αλλά είναι ενδεικτικό της προχειρότητος και της σκοπιμότητος της «ειδήσεως».

β. Το θέμα της συζητήσεως (Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα) δεν ενοχλεί καθόλου την (αμαθή) ιστοσελίδα. Αν έκανε τον κόπο να ρωτήσει κατά ΥΠΕΞ μεριά, θα της έλεγαν ότι η Ελλάδα μία αναγνωρισμένη μειονότητα υπάρχει, η μουσουλμανική, που βρίσκεται στη Θράκη και καμία άλλη.

γ. Ούτε το «τουρκικό» κόμμα Ισότητος κ.λπ. την ενοχλεί. Γνωρίζει η καλή ιστοσελίδα αλλά και οι άλλοι ψυχικιάρηδες παρατηρητές, διεθνιστές, νεοταξίτες, προοδευτικοί, την διαφορά μεταξύ «μουσουλμανικής» και «τουρκικής»; 

Αναρωτήθηκαν αν μία τέτοια εκδήλωση, από την «Ελληνική Κοινότητα Κωνσταντινουπόλεως» (ΑΝ υπήρχε τέτοια οργάνωση) θα μπορούσε να διοργανωθεί στην Πολή, σε αίθουσα που θα της παραχωρούσε η αντίστοιχη ΕΣΗΕΑ (δεν είσαι καλά ρε); Αρκεί μόνον να θυμίσω, ότι κάποτε που έπαιζε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι δεν πρόβαλαν στην τηλεόραση το έμβλημα της ομάδος (βυζαντινός δικέφαλος) αλλά δύο ταινίες (κίτρινη και μαύρη). Εμείς ως πότε κύριοι παρατηρητές θα το παίζουμε ηλίθιοι;

 

δ. Και καταλήγει η ανόητη ιστοσελίδα ότι οι «εισβολείς» αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα λέγοντας τον εθνικό ύμνο. Προσπάθησα να διακρίνω ποιό ήταν το σφάλμα αν όντως αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα και ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Κατάφερα όμως να διαπιστώσω την άγνοια της ιστοσελίδος (και δεν ήταν η μόνη στο πάνθεον της μπουρδολογίας…) και γι’ αυτό την πληροφορώ, ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν «λέγεται», αλλά «ψάλλεται».


Και σε επίρρωση όλων αυτών διαβάζω στην προχθεσινή «κυριακάτικη δημοκρατία» τα εξής: 

«Σε ανθελληνικό παραλήρημα, με συνεχείς αναφορές σε «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη αντί μουσουλμανικής και έγερση δικαιωμάτων…ανεξαρτησίας που ισχυρίζονται ότι απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης, επιδόθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο πρόεδρος του DEB (δηλαδή του κόμματος του Σαδίκ) Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Επιβεβαίωσε μάλιστα με δελτίο Τύπου ότι όλα αυτά συζητήθηκαν στην εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για τις μειονότητες, δικαιώνοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή, στελέχη της οποίας είχαν απαιτήσει τη ματαίωση της εκδήλωσης με την οποία οι Τούρκοι έκαναν προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδος»
Τώρα θα μου πείτε τι ψάχνεις εσύ να βρεις; Έλα μου ντε, τι ψάχνω; Να ξαναπούμε τη ρήση του Αϊνστάϊν; Να την ξαναπούμε: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: