"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Από τη Γη στη Σελήνη, ένας Συριζα δρόμος!



Η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να συνδέσει ένα ατμοσίδερο με μια πρίζα ανακοίνωσε δια του υπουργού Προπαγάνδας ότι ιδρύει Eλληνική Διαστημική Υπηρεσία με νομοσχέδιο που καταθέτει αμέσως στη Βουλή! Το γέλιο και τα ανέκδοτα, με τα οποία υποδέχτηκε η πλειοψηφία της κοινωνίας ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα φανερώνουν και πόση σοβαρότητα εμπνέει η κυβέρνηση. Η ίδια η ανακοίνωση, έτσι κι αλλιώς κινείται σε άλλο πλανήτη! Ας τη θαυμάσουμε.


Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ (Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) κ Παππάς, που την έκανε, εάν αναλάβει και τη σχετική υπηρεσία, δικαίως θα ονομάζεται πλέον υπουργός ΥΨΗΠΤΕ. Σύμφωνα με το γραπτό του, η «Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα»!


Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.  


Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν ξέρει τι είναι ανώνυμη εταιρία και πώς λειτουργεί, αλλά αντιθέτως της σηκώνεται η τρίχα στο άκουσμά της, εκτός αν πρόκειται για καμιά χοάνη διορισμών και ψηφοθηριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 


Δεύτερον, για να καλύψει το έλλειμμα της χώρας θα απαιτηθεί το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό με αξιολογικά κριτήρια και όχι ΟΥΦΟ, από μία κυβέρνηση που σιχαίνεται στην πράξη την αξιοκρατία και την αριστεία. 


Τρίτον, η Ελλάδα του σήμερα δεν παρέχει σπουδαστικό υπόβαθρο για τέτοιου είδους εξειδικεύσεις, επομένως η επάνδρωση του Κέντρου πρέπει να γίνει σχεδόν αποκλειστικά από επιστήμονες και τεχνικούς του εξωτερικού.


Η κυβέρνηση, που έχει υποβαθμίσει την Παιδεία σε σημείο αγραμματοσύνης και που διώχνει στο εξωτερικό όλους όσους θέλουν να μάθουν, δεν μπορεί ούτε να βρει ούτε να αμείψει το προσωπικό που απαιτείται. Τα τριχίλιαρα και τα πεντοχίλιαρα τα μοιράζει στους μετακλητούς συγγενείς και φίλους, που διορίζονται ως διάττοντες αστέρες στο δημόσιο. Μ αυτή την έννοια έχει πείρα διαστημικού προγράμματος!


Αλλά, συνεχίζει απτόητη η ανακοίνωση Παππά: «Το ΕΚΔΕ αναμένεται να αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές)».


Θυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός που τα υπόσχεται αυτά είναι εκείνος που δεν μπόρεσε να μοιράσει τις συχνότητες της τηλεόρασης ούτε στους δικούς του επιχειρηματίες σε στημένο παιχνίδι! Κι αυτό, μπορεί να είναι ένα διαγαλαξικό επίτευγμα.


Κορυφαίο: «Επίσης, θα αξιοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εφαρμογές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρακολούθησης της Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.α.»


Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η υπηρεσία να βρει από ψηλά τους χιλιάδες υπάλληλους και υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν παρά τα μέχρι πρόσφατα σημειώματα της κ Γεροβασίλη, και οι οποίοι ακόμα αγνοούνται.


Επίσης, να βρεθούν οι πρόσφυγες που κρύβονται από την κ Χριστοδουλοπούλου, καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα, που έχουν καταγραφεί, τα ξέρουν όλοι οι γήινοι, αλλά όχι οι εξωγήινοι αυτής της κυβέρνησης. Που απειλεί να κατεδαφίσει 9.800 αυθαίρετα αν δεν πληρώσουν! Χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρώσει το εθνικό κτηματολόγιο με λεφτά ΕΣΠΑ!
Η παρακολούθηση της Γής φαντάζομαι ότι είναι το όνειρο του υπουργού. Μετά την παρακολούθηση κάθε ενός ενοχλητικού στη χώρα που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση.


Εξαιρετικό: «Το ΕΚΔΕ, θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων, θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, την διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαστημική έρευνα και τεχνολογία».


Όλα αυτά θα γίνουν μετά τη διάσωση του Μαρινόπουλου, την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την αρχή των έργων στο Ελληνικό, τη διευθέτηση με τις Σκουριές, την παράδοση των 14 αεροδρομίων με τα νοσοκομειακά του ΕΚΑΒ που λείπουν, την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την COSCO, το μοίρασμα του φαγητού στους πρόσφυγες, τη συμφωνία για το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, και μερικά ακόμα ψιλά, στα οποία δυσκολεύεται η διαστημικών οριζόντων κυβέρνηση.
Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλες αυτές οι συμφωνίες για το διάστημα να γίνουν με το καπιταλιστικό σύστημα δούναι και λαβείν σε διεθνές επίπεδο από μια κυβέρνηση που είναι ανίκανη να κλείσει μια αξιολόγηση προφασιζόμενη την αριστερή της αντίσταση!


Ανεπανάληπτο: Καταλήγει ο υπουργός: 
«Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως π.χ. το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος».


Αυτό το εξωατμοσφαιρικό διάστημα με πόνεσε, πρέπει να ομολογήσω! Γιατί, εαν η Ελλάς και η κυβαίρνησις Συριζανελ δαιν ασχολιθούν με την ηρήνην εις αυτόν, η ανροπότις κυνδηνέβει με αφανοισμόν, που ίσως έγραφε και ο μακαρίτης ο Μποστ.


Μ αυτές όλες τις παραμέτρους, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να δημιουργήσει καμμία Διαστημική Εταιρία και να βάλει σε νέα έξοδα το λαό. Η ίδια μπορεί να αναλάβει το έργο:
Ζει σε άλλο πλανήτη κι έχει μαζέψει κι ένα σωρό ΟΥΦΟ τριγύρω της

Δεν υπάρχουν σχόλια: