"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚO ΞΕΦΤΙΛΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: «Το πόρισμα των Καραγκιόζηδων για τα ΜΜΕ και το τελευταίο (;) υστερόγραφο για το Μεγάλο Κανάλι…»

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Το βγάλαν το πόρισμα τους οι ταγοί του Ελληνικού Έθνους για τα δάνεια των ελληνικών κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και βεβαίως ούτε σοφότεροι γίναμε, ούτε μειώθηκε η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο και στα επαγγέλματα που επηρεάζονται από αυτόν… Το ίδιο άνεργοι και ταλαιπωρημένοι είμαστε… Όπως πάντα, η κάθε παράταξη κατέληξε στα δικά της συμπεράσματα… Όπως πάντα «σκοτώθηκαν» φραστικά μεταξύ τους…



‘Όπως πάντα έπραξαν το «καθήκον» τους απευθυνόμενοι στα κομματικά τους ακροατήρια. Και πήγαν στα σπίτια τους μαζί με τους παχυλούς μισθούς τους, με τα δωρεάν αυτοκίνητα τους και το “διακομματικό” πακέτο των πληρωμένων εξόδων και των λοιπών πλεονεκτημάτων από το κράτος και τους large επιχειρηματίες.  


Σε όλους εσάς που αποτελείτε το «πολιτικό προσωπικό» της χώρας σας αξίζει μία πολύ βαριά κουβέντα, που μπορώ να την γράψω με άνεση, αλλά θα έχω τους καθώς πρέπει φίλους μου να μου τα ζαλίζουν (τα μυαλά) και να μου λένε πως παρεκτράπηκα πάλι.



Ενώ η λέξη αυτή αποδίδει τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών


Πόσο σοφοί γίναμε από το πόρισμα; 


 Αμ, δεν γίναμε… Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα γνωρίζαμε. Και με το συμπάθιο, επειδή είναι και νέος, βλακείες του είπαν να ανακοινώσει διότι αν ζητούσε από οποιονδήποτε δημοσιογράφο να του το γράψει το πόρισμα θα είχε και ονόματα και διευθύνσεις. 


Έτσι είπαμε ρε μάγκες -είσαστε και αριστεροί και υποτίθεται και πιο καθαροί από τους δεξιούς. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά επειδή είστε παρθένοι ακόμα στο επάγγελμα. Αλλά, τι να πω και για εσάς; Πήγατε και μπλέξατε με τους τσοπάνηδες και τα βοσκοτόπια και άλλων διαφόρων ειδών απατεώνες…



Τι μας είπε ο αγαπητός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος;



Ότι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.



Ότι τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή στρατηγική και την ηγεμονία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 


Ότι τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.



Ότι για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων για παράνομες δανειοδοτήσεις από πολιτικά και τραπεζικά στελέχη, καθώς και από υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.



Ότι ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής.



Το διάβασα. Το ξαναδιάβασα… Λέω μπας και δεν κατάλαβα. Αλλά ήταν αυτό που κατάλαβα από την αρχή. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους πολιτικούς. 


Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών, είναι το βασικό συμπέρασμα


Η κυβερνητική πλειοψηφία κατηγορεί αόριστα τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ως να μην είχαν προέδρους, αντιπροέδρους, ταμίες και άλλα στελέχη


Ήταν κόμματα χωρίς …κεφαλές. 


Οι τράπεζες; Τα ΜΜΕ; Καράβια χωρίς καπετάνιους ήταν; 


Αλλά άλλος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση της Αριστεράς καλύπτει το σύστημα. Σου λένε...
 μην γίνει καμία στραβή και χάσουμε την εξουσία… Και έρθουν οι αντίπαλοί μας. Να θυμούνται ότι εμείς τους καλύψαμε με τα δάνεια και τις διαπλοκές, για να μας καλύψουν και αυτοί με τη σειρά τους.



Άλλωστε, το πολιτικό σύστημα θυσίασε μόνο τον Άκη τον Τσοχατζόπουλο για να ηρεμήσει ο όχλος ώστε να τρώει αδιαμαρτύρητα, το ένα μετά το άλλο, τα Μνημόνια. 


Καραγκιόζηδες, έ καραγκιόζηδες. Αλλά τι λέω τώρα. Ο Καραγκιόζης ήταν ένας έντιμος μικροαπατεωνίσκος, και έκανε ότι έκανε για να έχουν λίγο φαγητό τα κουτσούβελα του. Δεν τάιζε όλη την οικογένεια μέχρι επτά γενιές, όπως κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί…
 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στα τελευταία μου σημειώματα για την κατάσταση του Mega, καλούσα τους συναδέλφους να προσέλθουν στα γραφεία του καναλιού, και με τη βοήθεια και συνδρομή όλων να ξεκινήσουμε το δελτίο. Λίγοι αντέδρασαν «βίαια» στα κοινωνικά δίκτυα και μετά ήρθαν να μου κάνουν και τους φίλους/φίλες, σάμπως και εγώ είχα κανένα όφελος ή κέρδος. Και άλλοι -οι πολλοί- στα κρυφά μου διαμήνυσαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Εδώ και δέκα σχεδόν μήνες το κανάλι παραμένει «ζωντανό-νεκρό» και οι ελπίδες εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα. Έχω μερικές φορές την εντύπωση πως καμιά δεκαριά άνθρωποι μείναμε να ελπίζουμε…



Έτσι λίγο πριν τον «ύστατο αποχαιρετισμό» -αν και θαύματα ΓΙΝΟΝΤΑΙ- δεν μπορώ να μην εκφράσω αυτό που νοιώθω. Φταίμε και εμείς που δεν άνοιξε το κανάλι αγαπητοί συνάδελφοι: Οι τράπεζες τα λεφτά τους τα πήραν και με το παραπάνω… Οι μέτοχοι πληρώνουν με άνεση τα δάνειά τους -το Mega χρωστά πλέον τα λιγότερα απ’ όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δεν έχει αντίπαλο, που να τον φοβάται, και να με συγχωρούν οι συνάδελφοι των άλλων ΜΜΕ… Μόνοι οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα. Ωραία τα καταφέραμε όλοι. Μπράβο μας…



Όλα τα ξέραμε εκεί στο Mega και παίζαμε τους μάγκες ανέξοδα, αφού για 26 χρόνια μας είχαν μην βρέξει και μην στάξει… Και όταν έπρεπε να υποστηρίξουμε τους εαυτούς μας, μείναμε να περιμένουμε να έρθει βοήθεια από τον …Θεό. Και όταν κάποιοι από εμάς προσφέραμε σοβαρές και λογικές λύσεις, μας είπαν πως είμαστε εξτρεμιστές… Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: