"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο Καραγκιόζης αστροναύτης! - Ψωμί τυρί δεν είχαμε, χοντρό κα@λί γυρεύαμε !


Tης ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ


-Οχι, Λεωνίδα μου. Οχι. Θα διαφωνήσω με όλους. Εχει δίκιο το παιδί. Ο Νικολάκης Παππάς. Που εμπνεύστηκε να ιδρύσει Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία και όπως διευκρίνισε «Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία ΕΚΔΕ η οποία», λέει το παιδί, «έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα».


– Ψωμί τυρί δεν είχαμε, χοντρό κα@λί γυρεύαμε.


-Α, να χαθείς! Αχάριστε! Διάβασε βρε, να ξεστραβωθείς. Να δεις, πόσο μας έχει έγνοια, το παιδί. «Πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία».


-Αδιανόητο είναι ότι καθόμαστε ατάραχοι και τους ακούμε…


-Συνεχίζω: «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, απεμπολήσαμε, ουσιαστικά, τα δικαιώματα μας στο διαστημικό φάσμα». Ακούς βρε;


-Βέβαια, αφού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να χάσουμε άπαντες τη γη κάτω από τα πόδια μας, τώρα στρέφουμε τις ελπίδες μας προς το Διάστημα. Και μέσω αυτού θα προσλάβουνε το σύμπαν! Και θα φωτογραφίζεται ο Καμμένος αστροναύτης στον πύραυλο, διαβάζοντας Ιούλιο Βερν.


-Τι πεζός! Τι φρικτά πεζός! Εγώ, θυμήθηκα τα νιάτα μου. Η γενιά μας το δόξαζε το Διάστημα. Πού τώρα, η σημερινή νεολαία!…Θα ξεχάσω εγώ, που ακούγαμε εκείνα τα δισκάκια στο πικάπ καθισμένοι οκλαδόν; «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», «Ο Καραγκιόζης φούρναρης», «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης». Ε, το τελευταίο μ΄ αξίωσε ο Θεός της χώρας μου, ο Παππάς, να το ζήσω και live!


-Τι μου θύμισες με τα δισκάκια! Καλέ, θυμάσαι τον Πόλεμο των άστρων στην ασπρόμαυρη τηλεόραση; Με τον Σποκ που είχε εκείνα τα μυτερά, μεγάλα αφτιά; Αν έψαξε, η έρμη μάνα μου, να μου βρει στολή Σποκ! Στο κατάστημα Cinderella, στη Φωκίωνος Νέγρη, είχαμε βρει τελικά.


-Ετσι Λεωνίδα μου! Τις αποκριές τα κοριτσάκια ντυνόντουσαν χίπισσες και κολομπίνες και τ΄ αγοράκια αστροναύτες. Μετά το αφήσαμε το φεγγάρι. Βλέπεις, ήρθε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και στρέψαμε στον ήλιο το βλέμμα και το ψέμα. Μέχρι και τον ήλιο, όχι κίτρινο, πράσινο μας τον υπέδειξε ο μακαρίτης! Από κει ξεκίνησε η τρέλα.


– By the way, κατάλαβες ποτέ τι σημαίνει «κολομπίνα»;


-Είναι ώρα να το λύσουμε αυτό; Είναι ώρα; Εδώ, χάρη στον Παππά, αίφνης έχουμε όραμα!


– Επί ΣΥΡΙΖΑ γκώσαμε στο όραμα. Από Βαρουφάκη μέχρι Μάρδα… Ο κάποτε υπουργός Οικονομικών… Για να θυμόμαστε, ποιοι είχαν το πηδάλιο, για να μας βγάλουν από την κρίση… Ο Μάρδας που ήθελε να… ανασκευάσουμε, να σου θυμίσω, ένα νησί… Γιατί δεν έχουμε νησιά, οι έρμοι Έλληνες… Για να υποδεχόμαστε το θερινό Νταβός!


-Πού τα θυμάσαι όλα; Τόσα που σκάνε κάθε μέρα! Κανονικά τ΄αφτιά μας, έπρεπε να έχουν πάρει το σχήμα αυτών, του Σποκ! Κι ύστερα σου λέει ο Παππάς «Απεμπολήσαμε, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα». Ποιος έχει περισσότερα δικαιώματα από μας, Λεωνίδα μου; 


Ολο το «είναι» μας, όλη η υποδομή και η δομή του κράτους μας, όλοι οι ταγοί, τι άλλο είναι από ένα «διαστημικό φάσμα»!  


Ποιος μπορεί να υπερηφανευτεί για περισσότερα UFO; 


Εδώ, μόλις χθες...
 βγήκε ο Φλαμπουράρης, και είπε ότι έρχεται η ανάπτυξη σε λίγους μήνες και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Δεν είναι, όλο αυτό, διαστημικό φάσμα;  


Εχουμε από την δημιουργία του κόσμου, το know how του Διαστήματος. Εν τη γη! Ολα ένα Διάστημα! Α, να χαθούνε πια! Καλά που υπάρχει και ο Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: