"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πασοκάρα και λογοτεχνική παραγωγή

Η τέχνη είναι αιώνια. Σαν τα θηριώδη χρέη της πράσινης λαίλαπας. Ευκαιρία να εκδικηθείτε (το ΠΑΣΟΚ, όχι την τέχνη)!





Το θαλασσοδαρμένο κανό του Τζέφρυ ξεβράστηκε στη γλιτσιασμένη αμμουδιά της βραχονησίδας όπου ζει η Φώφη (κάποτε ήταν νησί ίσα με μια ήπειρο στο μέγεθος). Εκεί ο πράσινος ήλιος προσπαθεί -μάταια- να ξεράνει τα σάπια φύκια του Μνημονίου και οι σοσιαλιστές κάβουρες πλαγιοπατούν μέχρι να βρουν συριζιάνικη τρύπα να χωθούν για να κρυφτούν από το κρύο που κάνει ο εκτός Βουλής χειμώνας.

 
Από κάπου μακριά ακούγεται το αλύχτημα ενός πεινασμένου Βενιζέλου, που μόλις έφαγε το 24ο κομμάτι μουσακά και...

 
Οσα διαβάσατε παραπάνω δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή ενός πασοκοαφηγήματος; 


Ισως. 


Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 


Κι όμως, γίνεται!

 
Η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο» διοργανώνει διαγωνισμό πασοκικής ιστορίας!  


Το «Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο» είναι μία από τις δημοφιλέστερες facebookικές ελληνικές σελίδες. Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για νοσταλγούς της πασοκάρας του Ανδρέα και των έξαλλων δεκαετιών του '80 και του '90. Στην πραγματικότητα, όμως, το «συγκείμενο», που λέει κι ο κόσμος της κουλτούρας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απελπισμένο «κατηγορώ» στη φαραωνική μάστιγα της πολιτικής, που κονιορτοποίησε τις ελπίδες για ζωή σε μια κανονική, αξιοβίωτη χώρα.  


Κάθε ανάρτηση της σελίδας είναι ισοδύναμη με μια ασημένια σφαίρα χιούμορ στη ράχη των πράσινων βρικολάκων του παρελθόντος.
 

Οι χιουμορίστες εκδικητές της πασοκικής λαίλαπας θέλουν να αναδείξουν νέα συγγραφικά ταλέντα και πρωτότυπα σενάρια. Γι' αυτό, σε συνεργασία με τις εκδόσεις iWrite, προκήρυξαν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό διηγήματος, με τίτλο «Σοσιαλιστικές Ιστορίες των 80s και 90s».

 
Οπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση: 


«Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, φίλους του παλιού ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια ιστορία, αληθινή ή φανταστική. [...] Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 στο αναγνωστικό κοινό. [...] Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπευθύνους της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο (paliopasok@yahoo.com) ή με τις εκδόσεις iWrite | 2311272803 ή 2110126900».

Δεν υπάρχουν σχόλια: