"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΠΑ: Άμεση εφαρμογή στο διάταγμα Τραμπ για τους μουσουλμάνους - Μπλόκο σε έξι στην Αίγυπτο - Αντιδράσεις από την Μαχμουτολάγνα Ευρώπη

Άμεσης εφαρμογής ήταν το Διάταγμα Τραμπ για περιορισμούς στην είσοδο μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών στις ΗΠΑ καθώς στην Αίγυπτο έξι άτομα επέστρεψαν στους τόπους καταγωγής τους παρότι είχαν πράσινη κάρτα.


Η κίνηση Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από Γερμανία και Γαλλία ενώ ο ΟΗΕ κάλεσε τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την παράδοση που έχουν στην υποδοχή προσφύγων.    


Ειδικότερα σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη απαγορεύτηκε χθες η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, έπειτα από την απαγόρευση που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλμτ Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.


Οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.


Κάτοχοι της λεγόμενης πράσινης κάρτας, που τους καθιστά νόμιμους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ, περιλαμβάνονται στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει...
 προσωρινά την είσοδο προσώπων από επτά χώρες, η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι μουσουλμάνοι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.


"Θα απαγορεύεται [η είσοδος] κατόχων πράσινης κάρτας", ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Τζίλιαν Κρίστενσεν, που ασκεί καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: