"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (25/1/ΧΧΧΧ)

1836: Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Μπουμπουνίστρας το οποίο δεν είναι άλλο απο το σημερινό κτίριο της Βουλής. Τα σχέδια ήταν του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ

1858: Το γαμήλιο εμβατήριο του Μέντελσον ακούγεται για πρώτη φορά στο γάμο της πριγκίπισσας της Αγγλίας Βικτόριας και του πρίγκιπα της Πρωσίας.

1919: Ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών

1783: Γεννιέται ο Γουίλιαμ Κολγκέιτ, αγγλος επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας- κολοσσού ειδών ατομικής υγιεινής που φέρει το όνομά του (Colgate)

1925: Γεννιέται ο Γιώργος Ζαμπέτας

389: Κοιμάται ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός, θεολόγος, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες.

1947: Πεθαίνει ο αμερικανός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε

1985: Πεθαίνει ο Ηλίας Ηλιού, ηγετική μορφή της ελληνικής Αριστεράς. 
2013: Πεθαίνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού.


2015: Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών  ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.
2015: O εξυπνότερος λαός του κόσμου ψηφίζει  "1η Φορά Γυαλιστερά". Η εξουσία στο ελληνόφωνο κωλοχανείο περνά στά χέρια των μεγαλύτερων πολιτικών τσαρλατάνων της ιστορίας του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: