"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αυτή είναι η επιστολή Τσακαλώτου στους δανειστές χωρίς τις ελληνικές θέσεις



Ηταν καιρός να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από τις δήθεν υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς. Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε την κατάσταση στα χέρια του δημοσιοποιώντας την επιστολή που έστειλε στους Θεσμούς. Στην οποία πράγματι τους ενημερώνει απλώς ότι ενημερώθηκε για την ενημερωτική συνάντηση της Πέμπτης όπου θα τους κάνει έκπληξη τις θέσεις μας.



Οπως αναφέρουν μάλιστα οι πηγές από τις οποίες αναβλύζουν τα non paper του Μαξίμου, η επιλογή να ενημερωθούν οι θεσμοί ότι δεν θα ενημερωθούν είναι προς όφελος της ελληνικής πλευράς, καθώς δεν θα έχουν χρόνο να επεξεργαστούν τις προτάσεις μας και μπορεί έτσι να τις δεχθούν χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες.


Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών έκανε παραγγελία αρκετών πακέτων λευκές κόλλες Α4 ώστε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να έχει να στέλνει άφθονες επιστολές χωρίς κανένα περιεχόμενο ώστε να τους μπερδέψει.




Μάλιστα,  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σκοπεύει να στείλει άλλη μια επιστολή, όπου θα ρωτάει τους θεσμούς αν έλαβαν την προηγούμενη επιστολή ή αν πρέπει να τους στείλει μια καινούργια.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: