"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Θυσιάζουμε την Ελλάδα για να διαλύσουμε την ΕΕ



Το επεισόδιο ήταν τόσο σοβαρό που σώπασε μέχρι και ο Πάνος Καμμένος.  


Λογικό. Τα Mirage 2000 δεν έχουν καν πυραύλους – έχουν λήξει. Ο μισός στόλος μετατρέπεται σε ανταλλακτικά. Τις ένοπλες δυνάμεις τις κρατά με νύχια και δόντια το προσωπικό τους.  

Στον κόσμο που αλλάζει, δε, η Τουρκία θα καθίσταται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη. Το προχθεσινό ήταν εικόνα απ΄το μέλλον. Κάτι, όμως, που δεν εμποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα από το να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να καταστήσει τη χώρα διεθνώς ανοχύρωτη.

 
Η πολιτική Τραμπ γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη. Ο ίδιος ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ προέτρεψε χθες τους επενδυτές να σορτάρουν το ευρώ, παραδέχθηκε ότι ο Τραμπ δεν ανταποκρίνεται στην πρόθεση της Μέρκελ να συναντηθούν και κάλεσε τον Γιούνκερ να επιστρέψει σε "κάποια πόλη του Λουξεμβούργου" όπου ήταν "δήμαρχος". Μιλώντας στο BBC, εξέφρασε επίσης την έλλειψη συμπάθειας του νέου προέδρου για την Ένωση, την οποία κατηγορεί για έλλειψη δημοκρατίας, ενώ προθυμοποιήθηκε να συμβάλει στη διάλυση της!

 
Η μεγάλη επίθεση στην Ένωση έχει ξεκινήσει. ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους. Η Γερμανία βρίσκεται στο στόχαστρο όλων και η Γαλλία αποτελεί σκιά του παρελθόντος της. Εφόσον η δυναμική συνεχιστεί, το ξήλωμα της ΕΕ, ξεκινώντας από την Ευρωζώνη, είναι θέμα χρόνου. Τα ίδια τα ευρωπαϊκά έθνη φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με αυτήν την προοπτική, καθώς στις κοινωνίες ενισχύονται οι ευρωσκεπτικιστές, οι εθνικιστές και πάσης φύσης αντιδραστικοί. Σ΄αυτό υπολογίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 
Εφόσον οι εταίροι δεν τον σώσουν, θα τους εξαναγκάσει σε διαδικασία έξωσης της Ελλάδας. Έτσι επιδίδει στην ευρωζώνη τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της, που θα ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ίδια την Ευρώπη. Άλλωστε, η γερμανική πλευρά έχει πολλούς λόγους να αδράξει την ευκαιρία και να οχυρωθεί πίσω από ένα μικρότερο και πιο συμπαγές νόμισμα. Αργότερα, ο κος Τσιπρας μπορεί να νίψει τας χείρας του, ώστε να αγκαλιαστεί εκ νέου με τους χαμένους του συντρόφους σε μιαν απόπειρα σωτηρίας του προσωπικού του κεφαλαίου.

 
Αυτό που μάλλον δεν έχει συνυπολογίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι...
 η πολιτική του, που φλερτάρει με την εθνική καταστροφή περνώντας μέσα από ταπεινώσεις, διακινδυνεύει να οδηγήσει τελικά τη χώρα σε ακροδεξιά πολιτική ηγεμονία.  


Ίσως το σκέφθηκε χθες, όταν δεν έβγαλε μιλιά για την άσκηση κατάληψης των Ιμίων από τις τουρκικές ΕΔ ανήμερα της επετείου της θυσίας των Γιαλοψού, Καραθανάση, Βλαχάκου.  


Ίσως κατάλαβε, πως ένας αριστεριστής δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υποδύεται επ΄αόριστον τον πατριώτη





Δεν υπάρχουν σχόλια: