"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Γιατί παραμένουν ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ και ελεύθεροι να αποκαλύπτουν την ηλιθιότητα του νεοΕλληνα ώστε να μπορούν χαλαρά οι κυβερνώντες να υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο Σόιμπλε?



Ο Μάνος Βουλαρίνος και ο Πέτρος Νικολάου έλυσαν τον απόλυτο γρίφο με ένα απλό ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας


Ρώτησαν τους αθηναίους, κυρίως νέα παιδιά πόσα εκατομμύρια είναι το δισεκατομμύριο. Μόνο οι 3 στους 50 είχαν την σωστή απάντηση.  


Και να σκεφθείτε ότι πρόκειται για μια γενιά που παίζει τα smartphones στα δάχτυλα.


Οταν λοιπόν ένα κράτος διαθέτει τόσο άσχετους πολίτες μην αναρωτιέσαι για την κατάντια μας, γι΄αυτούς που μας κυβερνούν και για την συμπαντική συνειδητότητα του Αρτέμη Σώρρα.


Πρόκειται για λαό απαίδευτο, αδιάβαστο, αούα και πέρα βρέχει. Και δυστυχώς οι αούα πολλαπλασιάζονται με μαθηματική ταχύτητα και αυτό είναι το ολέθριο για τη χώρα. 


Και καλά αυτά τα νέα παιδιά, αναρωτιέσαι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο-δηλαδή από μας-τι τους διδάσκουν; 


Γιατί πληρώνουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές όταν παράγουν τέτοιους απαίδευτους μαθητές;


To γεγονός πάντως ότι οι Βουλαρίνος και Νικολάου αναδεικνύουν την ηλιθιότητα και την άγνοια των νεοελλήνων είναι μια αντιστασιακή πράξη απέναντι στους μαζικούς ψεκασμούς της εκάστοτε εξουσίας από τους οποίους στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούν να γλιτώσουν ούτε οι μαθητές αλλά ούτε οι δάσκαλοι και οι γονείς


Κι αν ένα παιδί δεν ξέρει πόσα εκατομμύρια είναι το δισεκατομμύριο γύρευε τι βαθιά μεσάνυχτα κουβαλάει για άλλα πιο ουσιατικά θέματα που διαμορφώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Καλά θα κάνουν πάντως οι παρουσιαστές της εκπομπής...

 να σταματήσουν να αποκαλύπτουν την ηλιθιότητα του νεοΕλληνα ώστε να μπορούν χαλαρά οι κυβερνώντες να υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο Σόιμπλε. 
Κανονικά οι Βουλαρίνος-Νικολάου πρέπει να συλληφθούν πάραυτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: