"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΙΣΤΑΝ: Δεξιά του Πανούση, αριστερά της Χριστοδουλοπούλου

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο κ. Γιάννης Πανούσης για το έγγραφο του ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας σχετικά με την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών.

Πώς γίνεται να κατηγορεί τον αξιωματικό περίπου ως «προβοκάτορα», όταν το έγγραφό του στηρίζεται σε ισχύοντα νόμο, τον οποίο ο ίδιος (ο Πανούσης) και η συναρμόδια συνάδελφός του έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν;

Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε τις προάλλες ότι θα κλείσουν τα κέντρα κράτησης και θα αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι, πλην εκείνων που βαρύνονται με συστηματική παραβατική (ποινική) συμπεριφορά; Τι διαφορετικό λέει το έγγραφο του υποστράτηγου;

Μήπως δεν γνωρίζει ότι μόλις χτες η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε αφοπλιστικά ότι η κυβέρνηση απλώς ενεργοποιεί τις διατάξεις του ισχύοντος από το 2011 νόμου; (εδώ). 

Γιατί δεν τη ρωτάει αν συμφωνεί με την απελευθέρωση των κρατουμένων και τη μη σύλληψη όσων μπαίνουν στη χώρα;

Ο κ. Πανούσης έχει ένα ελαφρυντικό

Ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον δεν ήταν μέχρι να γίνει υπουργός. 

Αν ήταν, θα ήξερε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την εκφράζει η κ. Χριστοδουλοπούλου, είναι αυτή που περιγράφεται και στο έγγραφο του αξιωματικού. 

Αν ο κ. Πανούσης σκοπεύει να αλλάξει αυτήν την πολιτική, ας συνεννοηθεί πρώτα με τους νέους συντρόφους του, αντί να ψάχνει για «προβοκάτορες».

Ακριβώς επειδή δεν είναι αυτό που λέμε «κομματόσκυλο», έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον καθηγητή Πανούση:  

Μπορεί να μη συμφωνεί με την εκπεφρασμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες, αλλά αυτό είναι θέμα δικό του και του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, ας τα βρει με την κ. Χριστοδουλοπούλου. Ο υπουργός ο Πανούσης δεν δικαιούται να παριστάνει τον ανίδεο.

Τις προάλλες, ο Βαρουφάκης έμεινε έκπληκτος από τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, τις οποίες, όμως, έδωσε ο συνάδελφός του Π. Λαφαζάνης. 

Τώρα ο Πανούσης «πέφτει από τα σύννεφα» για ένα έγγραφο, με το οποίο συμφωνεί η συνάδελφός του κ. Χριστοδουλοπούλου

Είναι δυνατόν αυτή, η αναπληρώτρια υπουργός, να συμφωνεί με κάτι που έφτιαξε η «μονταζιέρα» της ΝΔ;  


Αστειότητες.

Τα υπόλοιπα είναι για να μη χαλάσει η μόστρα του υπουργού. Ας την φτιάξει αλλιώς, όχι υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: