Ενα παλιό ρητό έλεγε ότι «φρουρημένη ηθική δεν είναι ηθική». Εννοώντας φυσικά ότι, αν σε αναγκάζουν νόμοι, απαγορεύσεις και διατάξεις και όχι ένας ευρύτερος αξιακός κώδικας, τότε η στάση σου δεν έχει ηθική αξία.
Πέραν αυτών, όμως, μετά από μια γρήγορη έρευνα που έκανα με συναδέλφους στο εξωτερικό, οι αντιδράσεις που εισέπραξα στο ερώτημα «δικαιούται ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί δεκάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που στρέφονται κατά του Δημοσίου να αναλαμβάνει μετά αυτή την καθ’ ύλην αρμόδια κυβερνητική θέση;» ήταν κατηγορηματικά έως… εξαγριωμένα αρνητική:
Για να καταλάβετε τι εννοώ, τις προάλλες στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάργηση της εταιρίας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., άφησε βαρείς υπαινιγμούς καθώς ο νέος γ.γ. της κυβέρνησης, δικηγόρος Σ. Σαγιάς, υπήρξε κατά το παρελθόν νομικός σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. και είπε ότι «όταν εμπλέκονται κυβερνητικοί παράγοντες στη διαμόρφωση μιας εντελώς αναιτιολόγητης νομοθετικής πράξης, προκαλούνται δεύτερες σκέψεις».
Ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Ν. Βαλαβάνη;
Οτι «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»(!) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδης πήρε το λόγο λέγοντας στον Μ. Βορίδη ότι ήταν ο δικηγόρος των εταιριών Energa-Hellas Power στη δίκη για τα 256 εκατ. ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου και των δήμων.
«Πράξη υπερασπίσεως δεν έχω κάνει», απάντησε ο βουλευτής για να εισπράξει το υπαινικτικό ερώτημα του Νίκου Φίλη, κοιν. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου