"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κλείστε τον Καμμένο στο υπουργείο!

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Ήταν από τα πιο πετυχημένα στοιχεία της ούτως ή άλλως επιτυχέστατης προεκλογικής εκστρατείας των ΑνΕλλήνων η έκκληση: "Κλείστε τον παππού στο σπίτι!". 

Η ιδέα ήταν να περιοριστεί η συντηρητική ψήφος που μπορεί να μην κατευθυνόταν αρκετά αντιμνημονιακά, και να ωθηθεί προς πιο "σωστή" κατεύθυνση. Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ συν ΑΝΕΛ. Η συνέχεια είναι γνωστή: οι δυο αντιμνημονιακοι "σήκωσαν" πάνω από 40% της λαϊκής ψήφου, με την δε βοήθεια του εκλογικού νόμου απέδωσαν την σημερινή Κυβέρνηση - όλα καλά.

Τώρα, όμως που όλα φθάνουν στην ουσία, έχουμε την επαναδραστηριοποίηση Πάνου Καμμένου στο ολόφωτο - αυτή ειναι η ουσία, άλλωστε - προσκήνιο. 

Δεν είναι μόνον η ανάδειξη της συμμαχίας με Ρωσία (εκεί "στέλνεται" ήδη ο Νίκος Κοτζιάς) και με Κίνα (εκεί πάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), είναι και η προαναγγελία ότι απ' εκείνους θα έχουμε και χρηματοδοτική στήριξη. 

Α, ναι, και υπάρχουν και οι Αμερικάνοι ως πηγή. Δεν αρκέσθηκε δηλαδή ο  Πάνος Καμμένος να δανείσει κοινοβουλευτικά την Ραχήλ Μακρή - με τα 100 δις ευρώ που θα τυπώσουμε δια της Τραπέζης της Ελλάδος - έρχεται τώρα να δείξει ευθέως τον δρόμο. Τον βάδισαν βέβαια οι Κύπριοι το 2013, τον μπουσούλησε η εποχή ΓΑΠ το 2010.

Ασφαλώς, φρόντισε ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο Γιάννης Δραγασάκης να ξεκαθαρίσουν ότι μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι η "Ευρώπη". Όμως... ένας Πάνος Καμμένος δεν ορρωδεί προ των περισπασμών αυτού του τύπου! Εδώ, ως (αρμόδιος) υπουργός Αμύνης άνοιξε μέτωπο με την Γερμανίδα ομόλογό του σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Στα δε Ίμια μαζεύτηκε την τελευταία στιγμή, και στην φάση ρίψης στεφανιού στην μνήμη των (πραγματικών) ανθρώπων που έχασαν (πραγματικά) την ζωή τους, για να καταλήξουμε στο 'no men, no ships,no flags" με την μεσολάβηση των Αμερικανών, τότε.
 

Έχουμε μια πρόταση/έκκληση: 

Αφού ψηφισθεί με το καλό η εμπιστοσύνη, ας κλείσουμε καλύτερα τον παππού Καμμένο στο υπουργείο "του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: