Ο κ. Κουράκης σήκωσε το βάρος της πρώτης συνάντησης με το προεδρείο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα, καθώς ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς απεχώρησε σύντομα από τη συνάντηση, ενώ εντύπωση έκανε σε συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ η στάση του Δημήτρη Χασάπη, προοριζόμενου για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Ο κ. Χασάπης έδειχνε να χάνει εύκολα την ψυχραιμία του στα σημεία-«αγκάθια» της συζήτησης. Αλλωστε, οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων.
• Η δημοσιονομική στενότητα δεν επιτρέπει να δοθούν αυξήσεις. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος έως 45%.
• Δεν μπορεί να γίνει μείωση του ωραρίου των καθηγητών στα επίπεδα προ του 2013, όταν αυξήθηκε κατά δύο ώρες. (Πρόκειται για αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ).
• Θα είναι δύσκολο να καλυφθούν, με νέες προσλήψεις, όλα τα κενά δασκάλων και καθηγητών την επόμενη σχολική χρονιά.
• Η ηγεσία του υπουργείου εκλήθη να απολογηθεί για τον Γιάνη Βαρουφάκη ως προς τη βαρύτητα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ενώ η ίδια επιθυμεί η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κάθε εκπαιδευτικού να μη συνδέεται με το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το κείμενο διαπραγμάτευσης προς ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ δεν το αποσαφηνίζει.
• Θα επαναλειτουργήσουν αυτόνομα τα σχολεία που συγχωνεύθηκαν για λόγους εξοικονόμησης πόρων.
• Θα επιστρέψουν στην εκπαίδευση οι διαθέσιμοι καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης με ρύθμιση, προς το τέλος Μαρτίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου