"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» (με υπογραφή του απερίγραπτου Πανούση...)


Το σύνθημα «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» υιοθετεί στο μεταναστευτικό ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, αν δώσουμε βάση στις συνεχείς δηλώσεις του. 


Θα συμφωνήσουμε στο σημείο εκκίνησης: η Αμυγδαλέζα είναι όνειδος για τη χώρα και φυσικά θα πρέπει να επανασχεδιαστεί το σύστημα, καθώς δεν μπορεί ούτε φυλακή να είναι, ούτε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών, που βλακωδώς μεταφέρονται από τα σύνορα στην Αθήνα. Γιατί ένας χώρος συγκέντρωσης στα σύνορα θα είχε και τη χρηματοδότηση του ΟΗΕ.  


Ο κ. Πανούσης, λοιπόν, άρχισε με τη δήλωση ότι η Αμυγδαλέζα κλείνει. Ευλόγως όταν τέθηκε το ερώτημα τι θα γίνει όταν οι έγκλειστοι βγουν πεινασμένοι και άφραγκοι, που δεν θα βολεύονται στους «ανοιχτούς ξενώνες φιλοξενίας», αλλά θα πάνε απρόσκλητοι στα σπίτια των υπολοίπων, είπε ότι θα την κλείσει σε εκατό ημέρες και θα γίνει σταδιακή «αξιολόγηση» των κρατουμένων.
 

Μετά ακούσαμε να δηλώνει ότι θα τους δώσει άδεια εργασίας για να γίνουν εποχικοί εργάτες. Δεν συμμερίζονται πολλοί πάντως την αντίληψη ότι οι Σομαλοί και οι Αφγανοί που φτάνουν στην Ελλάδα πληρώνοντας 2.000 δολάρια ονειρεύονταν να μαζεύουν φράουλες στη Μανωλάδα. Με ΙΚΑ και με ΑΦΜ.
 

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε με τη δήλωση του κ. υπουργού ότι μπορούμε να σπάσουμε εμπράκτως τη Συνθήκη Σένγκεν, να δώσουμε χαρτιά σε καμιά τρακοσαριά χιλιάδες παράτυπους μετανάστες για να μπουκάρουν στην Ευρώπη, να πάνε έξω από την καγκελαρία στο Βερολίνο και στο λιμάνι στο Ελσίνκι, να καταλάβουν όλοι τι εστί βερίκοκο. Και αφού θα κάνουμε τον φράκτη του Εβρου «έξυπνο» για να περνούν όσοι «έχουν ανάγκη», η προσέλευση σίγουρα θα είναι μεγάλη και τα κέρδη των δουλεμπόρων ακόμη μεγαλύτερα...
 

Υπάρχει μία απλή λεπτομέρεια: 
Με το σπάσιμο της Σένγκεν ανοίγουμε την πόρτα προς την Ευρώπη σε όσους παράτυπους μετανάστες προλάβουν να τρυπώσουν και την κλείνουμε οριστικά σε δέκα εκατομμύρια Ελληνες. Που μέχρι σήμερα διακινούνται ελεύθερα εντός της ζώνης Σένγκεν, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς. 


Πρωτότυπος, πράγματι, τρόπος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού... Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υποτίθεται υπήρχε και έτοιμο σχέδιο. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι αυτό που βλέπουμε και ακούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: