"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΡΩΣΙΑ: «Μάθημα πατριωτισμού» σε νηπιαγωγείο με εκπαίδευση των νηπίων στα... ΟΠΛΑ !!!.

Εντονες διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει στη Ρωσία οι φωτογραφίες που απεικονίζουν μικρά παιδιά ηλικίας 5-6 ετών να κρατούν πολεμικά όπλα, όπως καλάσνικοφ και εκτοξευτές οπλοβομβίδων, στη διάρκεια ενός «μαθήματος πατριωτισμού».


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης  την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι διοργανωτές του μαθήματος υποστηρίζουν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα. Υποστήριξαν μάλιστα ότι επρόκειτο για αντίγραφα όπλων.


«Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο;», δήλωσε ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του «Κόκκινου Άστρου», μιας οργάνωσης πολιτών οι οποίοι ασχολούνται με πάθος με την πολεμική ιστορία. «Ας αφήσουμε τότε τα αγόρια να παίξουν με κούκλες», συμπλήρωσε.


Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.


Το μάθημα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της γιορτής για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας» που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου.

«Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις ποια είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Ντοροζίνσκι τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή.


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο πολλοί Ρώσοι καταδίκασαν την πρωτοβουλία, ιδίως επειδή αφορούσε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: