"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «ΣΙΓΟΥΡΑ θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο» δηλώνει ο "γίγας" Γιάνης με το ένα "ν" που ΔΕΝ ήθελε την δόση των 7 δισ. !!!

Η Ελλάδα δεν έχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, αλλά «σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθιστώντας σαφές ότι από σήμερα ξεκινά νέος Γολγοθάς για την κυβέρνηση αφού -εκτός των άλλων- πέφτει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
Η Ευρώπη δεν θα διακινδυνεύσει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια, εκτιμά ο Γ.Βαρουφάκης, δεν εκταμιεύται ούτε ένα ευρώ χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τήρηση δεσμεύσεων, διαμηνύουν Γ.Ντάισελμπλουμ και Β.Σόιμπλε.

Τη σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο ραδιόφωνο του Alpha για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην καταβολή πληρωμών χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το καλοκαίρι, μεταδίδει το Reuters.

«Δεν θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας με τον δημόσιο τομέα. Αλλά σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: