"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι Ευρωπαίοι μας βαρέθηκαν και καλά κάνουν


Συνηθίζουμε ως ρηχοί Ελληνάρες να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Ακόμα και τους καλούς μας φίλους.

Ενας τέτοιος καλός φίλος εδώ και πέντε χρόνια είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Γερμαναρά τον φωνάζαμε, ανθέλληνα τον θεωρούσαμε.  

Τί κι αν από τη θέση του προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Ελλάδα; Τί κι αν υπήρξε υπέρμαρχος κατά της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη όταν άλλοι φλέρταραν με την ιδέα.Τί κι αν άσκησε - κι ασκεί - υψηλή διπλωματία υπέρ της πατρίδας μας;

Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν είδε προχθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι αντί να αξιοποιήσει τη θετική του διάθεση, αντί να κατανοήσει πως ο δεύτερος τη θεσμική τάξει Ευρωπαίος ήλθε ώστε να δημιουργήσει γέφυρες με την σκληροπυρηνική (και στη γερμανική πολιτική σκηνή αντίπαλο του για να μην ξεχνιόμαστε) Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, η κυβέρνηση τον "φίλεψε" με ακραίες θέσεις.

Τον "καλωσόρισε" με μια ακραία ρητορική για το θέμα των Ρώσων (ναι εκείνων που εγκατέλειψαν την Κύπρο το 2013 στην τύχη της) ενώ κατά τα λεγόμενα του ιδίου σε συνέντευξη που μας παραχώρησε "εξεπλάγην από τις απόψεις Τσίπρα".

Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε οι "νταήδες της ΕΕ". Είμαστε οι "ρηγμένοι". Κι ας σπαταλάγαμε τα ωραία δάνεια τόσα χρόνια. Κι ας ζούσαμε πιο πάνω από τις δυνάμεις μας. 

Τώρα πρέπει οι άλλοι και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Κι όχι μόνο αυτό: όταν έρχονται για να μας βρουν λύσεις, από πάνω πρέπει να υπομένουν και τους ψευτοτσαμπουκάδες μας.

Ας το βάλουμε λοιπόν καλά στο μυαλό μας πριν να είναι πολύ αργά: 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν βαρεθεί. Κι εμάς, και τα κόμματα μας και τις απανωτές μας εκλογές. 

Δεν είναι δικό τους πρόβλημα το ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωράνε ή το ότι δεν απολύουμε από το υπέρογκο Κράτος μας. Δεν ευθύνονται αυτοί για τα χάλια των ΔΕΚΟ μας. Δεν δημιούργησαν εκείνοι τα ελλείμματα ετών ούτε ήταν εκείνοι που ζητούσαν ρουσφέτια από τους πολιτικούς.  

Οι Ευρωπαίοι πλέον δεν παίζουν με τη χώρα μας. Έχουν κουραστεί και σύντομα - μακάρι να βγω ψεύτης - θα μας πετάξουν εκτός ΕΕ. Κι όταν λέω θα μας πετάξουν, εννοώ πως η οικονομική ασφυξία που θα προκληθεί θα είναι τέτοια που η Ελλάδα θα παρακαλά να βγει εκτός Ευρώ, άρα εκτός Ευρώπης.

Και μετά ας φάμε εθνική υπερηφάνεια: 
Ας συγκινούμαστε στα σκοπευτήρια ή στις βεγγέρες του κάθε κόμματος που πιστεύει πως η Ελλάδα είναι μέρος της Λατινικής Αμερικής. 

Όμως πριν από αυτά ας κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας., Κι ας τους πούμε αν η παραπάνω πρόταση για το μέλλον τους είναι καλύτερη από αυτά που η ΕΕ μας προσέφερε εδώ και 40 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: