"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Παιδεία τσαμπουκαλεμένων διδύμων γεννητικών αδένων!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ακούστε να φρίξετε. Την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Καποδιστριακού μετά την αποχώρηση του Θ. Φορτσάκη, ο «λαϊκός παράγοντας», για να χρησιμοποιήσω τη φράση του Τσίπρα, δηλαδή καμιά σαρανταριά αλητήριοι, εισέβαλαν στην αίθουσα της συνεδρίασης. 

Επειδή από την ώρα που μπήκαν άρχιζαν να καπνίζουν, κάποια στιγμή δυσανασχέτησε η καθηγήτρια Νέου Ελληνισμού (έδρα Υπαρκτού Ελληνισμού δεν υπάρχει -ακόμη) κ. Αναστασία Λάλα-Παπαδία και τους ζήτησε ευγενώς να μην καπνίζουν, αν μπορούν

Η απάντηση ενός εκ των εισβολέων ήταν: «Εσύ από το πρωί μας έχεις σπάσει τα ***». 

Δυστυχώς, δεν ήταν εύκαιρος εκείνη την ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, να δώσει τη λύση με τον διάλογο, που –όπως είπε στις προγραμματικές– είναι έτοιμος να κάνει και με εγκληματίες, κουκουλοφόρους, αναρχικούς κ.ά.  

Θέλω να πιστεύω ότι ο καλός άνθρωπος θα έβρισκε τον τρόπο να εξισορροπήσει την κατάσταση μεταξύ της ενόχλησης που προκαλεί ο καπνός και της ευαισθησίας των διδύμων γεννητικών αδένων των αλητηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: