"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η επιστροφή ενός «ψεκασμένου»

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Η μοναδική είδηση που βγήκε από την συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ήταν ότι θα επιστρέψουν στη Ν.Δ. οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος, οι οποίοι είχαν διαγραφεί πέρσι. 

Θα ασχοληθούμε μόνο με τον πρώτο.

Εν συντομία η πρόσφατη ιστορία του: Ο Μαρκόπουλος είχε διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή. Η θητεία του αυτή, το μόνο που «άφησε» πίσω της ήταν οι καταγγελίες ότι «εξόπλισε» το υπουργείο Τουρισμού με κουρτίνες μερικών χιλιάδων ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., επειδή είχε καταψηφίσει ένα πολυνομοσχέδιο αντίστοιχο με αυτό που ψηφίστηκε προχτές.

Ο Μαρκόπουλος βρήκε καταφύγιο στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου κι έτσι επανεξελέγη βουλευτής τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2009. Ήταν πρωτοπαλίκαρο του Καμένου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε τον κατάγγειλε για λαϊκισμό και αποχώρησε.


Τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στο πρώην κόμμα του. Μάλιστα, ο Σαμαράς σχεδόν προανήγγειλε την επιστροφή του, λέγοντας ότι η θετική ψήφος του «κάτι σημαίνει».

Αραγε, τι σημαίνει;  

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια: 


Σημαίνει ότι ο Σαμαράς θα επιβραβεύσει τον τυχοδιωκτισμό ενός πρώην υβριστή του. Ιδού γιατί. Στις 24 Αυγούστου 2012  ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τη Μέρκελ. Ο Μαρκόπουλος, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε δηλώσει: «Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης. Την ξέχασε αμέσως μετά. Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση και πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με “δωράκι” τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση. Αραγε, μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της Τρόικα που περιμένουμε; Ή μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; ‘Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας; Η χώρα δεν έχει τίποτε πια να περιμένει από αυτήν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη».

Αλήθεια, ο Μαρκόπουλος τι περιμένει σήμερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, του οποίου περιμένει το μεγαλόψυχο σήμα για να επιστρέψει;  


Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι, μέχρι πρότινος, ο άνθρωπος βρισκόταν υπό την επήρεια των… ψεκασμών και δεν μπορούσε να δει το φως!
 

Αλλά ο Σαμαράς τι μπορεί να περιμένει από τέτοιους τυχοδιώκτες, που μέχρι πρότινος τον αποκαλούσαν ξεπουλημένο στη Μέρκελ και σήμερα τους περιμαζεύει;

Τέτοια ξεφτίλα, πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: