"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πιάσε μια περιποιημένη Ανάσταση. Έφτασεεεεεε!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Κatsikas.George@gmail.com 
Σου τάζουν «ανάσταση» αυτοί που όχι απλά δεν σήκωσαν ποτέ τους σταυρό, αλλά ούτε καν μια χούφτα πούπουλα αν και πέρασαν μια ζωή μέσα σ’ αυτά
Σου τάζουν «ανάσταση» αυτοί που δεν χρειάστηκε ποτέ να πουν «απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο»   γιατί απλά μια ζωή τσούγκριζαν τα ποτήρια που τους εξασφάλιζαν  τη μέθη της κλεμμένης χλιδής εις υγείαν των κορόιδων
Σου τάζουν «ανάσταση» βρωμύλες συνειδήσεις φωλιασμένες σε παρφουμαρισμένα σώματα που το μόνο που ξέρουν είναι να «νίπτουν τας χείρας τους»
Σου τάζουν «ανάσταση» οι κατά συρροή κι εξακολούθηση δολοφόνοι θεσμών και αξιών, και τα έρποντα σκουλήκια που έχουν ως λουκούλλειο έδεσμα τη νεκρή σάρκα.
 
Όχι φίλε μου! Η Ανάσταση όπως και αν την εννοείς  προϋποθέτει Σταυρό βαρύ και ασήκωτο. Δεν έχει σχέση ούτε με φτερά και πούπουλα, ούτε με φρουφρού κι αρώματα
 
Την Ανάσταση όπως και αν την εννοείς  ΔΕΝ θα στη φέρει κανένας ελεεινός χειρονίφτης όσο ακριβό σαπούνι κι αν χρησιμοποίησε αλλά τα χέρια που φέρουν τον «τυπο των ήλων».
 
Την Ανάσταση όπως και αν την εννοείς  δεν θα στη φέρει κανένα δίποδο γαϊδούρι ξεκαπίστρωτο και ξεσαμάρωτο  που έρχεται να σου κάνει κήρυγμα καβάλα στην πολυτελή λιμουζίνα του αλλά η ταπεινότητα που θα την δεις καβάλα σε απλό και γνήσιο γαϊδουράκι τετράποδο. 
 
Την Ανάσταση όπως και αν την εννοείς  δεν θα στη φέρει κανένας «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε» , κανένας «αν είσαι μάγκας κατέβα σώσε τον εαυτό σου και σώσε κι εμάς» αλλά ειλικρινής συντριβή του «μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου».
 
Και δεν θα είναι δώρο του φέροντος. Θα είναι ανταμοιβή!  Γιατί η Ανάσταση όπως και αν την εννοείς δεν χαρίζεται. Κερδίζεται. Όποιος Κύριος και αν στην φέρει…
 
Καλή Ανάσταση Έλληνες όπως και αν την εννοείτε…
 
Το έχω ξαναγράψει ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ τον Ηλία Μηνιάτη  Τον σταυρώνουμε ΚΑΘΕ μέρα επί 364 ημέρες το χρόνο και φυλάμε ΜΙΑ για να τον αναστήσουμε! Ως πότε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: