"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Α passage to India

(Εικόνα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ με εκπροσώπους των τεσσάρων κοινωνικών ομάδων που στηρίζουν το κυβερνητικό έργο. Με τη σάπκα είναι εκπρόσωπος των επενδυτών, τη σημαία κρατάει μέλλων έφεδρος, η κοπέλα συμβολίζει τη νέα υπερτράπεζα που προέκυψε μετά τη συγχώνευση Αlpha - Eurobank, ενώ πίσω τους βρίσκονται κοπάδια πολιτών με την αρχαιοελληνική έννοια)

Απο τον "OLD-BOY"

Σε κάποια στιγμή η πρώην υφυπουργός κυρία Θ. Τζάκρη ρώτησε τον Πρωθυπουργό ποιες κοινωνικές ομάδες στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και με ποιούς είμαστε και ο κ. Παπανδρέου απάντησε:
«με τους ανθρώπους της δουλειάς, με τους επενδυτές που εμπιστεύονται την χώρα μας και επενδύουν, με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική αγορά και γενικά με τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου».
(Τεκμηρίωση ΕΔΩ)

Ναρκωτικά παίζουν πολλά, μα σαν κι εσένα τίποτα. Τίποτα και κανείς σαν εσένα, Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. 4 Οκτωβρίου 2009 - 4 Οκτωβρίου 2011, εδώ στου δρόμου τα μισά, έφτασε η ώρα να το πω, για αυτό ακριβώς σε αγαπώ, για τ' αλλού για αλλού της σκέψης σου.

Οι κόκκινες γραμμές της πρώτης διετίας χαράχθηκαν σαφώς και σε ευχαριστούμε για αυτές: δεν θα πουλήσεις την Πελοπόννησο και δεν θα αφήσεις τη χώρα να γίνει Ινδία.  

Τώρα όμως που μπαίνουμε στη δεύτερη, εξέτασε ίσως το ενδεχόμενο να βάλεις και λίγο νερό στο κρασί σου: πουλώντας την Πελοπόννησο μπορεί και να συρρεύσουν επενδυτές που θα εμπιστευθούν τη χώρα, μπορεί και να βρεθούν τράπεζες που θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία, ενώ αφήνοντας τη χώρα να γίνει Ινδία όλο και περισσότεροι άνθρωποι της δουλειάς δεν θα στεναχωρηθούν που θα τη χάσουν (άρα θα βρεθεί και πέμπτη κοινωνική ομάδα στο πλευρό σου) κι όλο και περισσότεροι πολίτες θα αναπολήσουν την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, όταν η δουλεία δεν ήταν ντροπή αλλά θεσμός. 

Ένα λάθος κάνατε Γιώργο στην πρώτη διετία, δεν προχωρήσατε εγκαίρως και αυτά τα πληρώνουμε τώρα διπλά. Μην το επαναλάβεις. Απαλλάξου από τις αγκυλώσεις σου.  

Συγκρούσου με το οπισθοδρομικό κομμάτι του εαυτού σου και της παράταξής σου. Κατώτατος μισθός τα 49 ευρώ, τα φανάρια θα αδειάσουν οριστικά από ανατολικοασιάτες, παίζει να μειωθεί κι η εγκληματικότητα, όπως έριξες άλλωστε δραματικά και το κυκλοφοριακό τα βράδυα και τις Κυριακές (κι ας μην το είχες καν υποσχεθεί, κι ας μην στο αναγνωρίζει κανείς). Τώρα απελευθέρωση του κατώτατου μισθού προκειμένου να εξακολουθήσει να υπάρχει μισθός. Τώρα απελευθέρωση της δουλειάς για να μην πάμε στη δουλεία. Ας μάθουμε από τα λάθη μας. 

Όχι άλλες καθυστερήσεις. Ένα τουλάχιστον ευρώ ανά οικογένεια, ειδάλλως θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: