"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ITAΛΙΑ: Υποβάθμιση από τη Moody's

Τα ομόλογα της Ιταλίας υποβάθμισε απόψε ο οίκος αξιολόγησης Moody's από τη βαθμίδα Aa2 στο A2, επικαλούμενος τους κινδύνους που παρουσιάζει η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του ιταλικού χρέους αλλά και την «ατονία» της ανάπτυξης.

Για αναμενόμενη εξέλιξη έκανε λόγο ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγο μετά την ανακοίνωση της Moody's. "Η ιταλική κυβέρνηση καταβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού", είπε ο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έτυχαν θετικής αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου η Moody's είχε ανακοινώσει ότι παρατείνει την περίοδο εξέτασης της περίπτωσης της Ιταλίας ώστε να γίνει εκτίμηση των δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετήθηκαν στα μέσα του μήνα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε επίσης την Ιταλία (στο Α από Α+).

ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: