"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: «Ανερχόμενη δύναμη» κατά τον Κίσινγκερ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μερικούς «αδάμαντες σοφίας» προσέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο παλαίμαχος πολιτικός και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ. 

Σε συνέδριο της TPG Capital, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κίσινγκερ επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι ανερχόμενη δύναμη στην πολιτική σκακιέρα της περιοχής» και η επιρροή της θα ενισχυθεί μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης, οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας θα παραμείνουν καλές, παρότι ενδέχεται να υπάρξει ανταγωνισμός σε κάποιους τομείς. Αρκεί, βέβαια, η Αγκυρα να προσέχει ώστε να μη θίξει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. 

Αναφερόμενος στην κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, τόνισε ότι και τα δύο κράτη θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. «Ο κόσμος γνωρίζει το πρόβλημα και τη λύση, απλώς διστάζει να την κάνει πραγματικότητα», κατέληξε ο παλαίμαχος πολιτικός.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: