"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΠΑΝΙΑ: Εγκαταλείπει τα όπλα η ΕΤΑ

Τον οριστικό τερματισμό της ένοπλης δράσης της ανακοίνωσε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, ύστερα από δεκαετίες αιματηρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της Ισπανίας.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η βασκική οργάνωση καλεί την ισπανική και τη γαλλική κυβέρνηση να ανταποκριθούν "με μια διαδικασία άμεσου διαλόγου".

"Η ΕΤΑ αποφάσισε τον οριστικό τερματισμό της ένοπλης δραστηριότητας της", αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης και το σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, όπως και σε άλλα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η οργάνωση, εμφανίζονται τρεις μασκοφόροι άνδρες οι οποίοι υψώνουν τις γροθιές τους σε ένδειξη νίκης.

Η ένοπλη δράση της ΕΤΑ έχει διαρκέσει για περισσότερο από 40 χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 800 ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, τόνισε πως η ενέργεια αυτή "συνιστά νίκη για τη δημοκρατία, το νόμο και τη λογική".

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: