"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πρόστιμο 27 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για «φρουτάκια»

Στα 27 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχει φτάσει το πρόστιμο της χώρας για την υπόθεση «φρουτάκια» του 2002, όταν η χώρα μας, μαζί με τα τυχερά, κατήργησε και ψυχαγωγικά παίγνια.  

Σύμφωνα με απάντηση του προέδρου της Κομισιόν κ. Ζ. Μπαρόζο στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Ι. Τσουκαλά, μέχρι τον περασμένο Ιούλιο «το ποσό που κατέβαλε η Ελλάδα συνεπεία καταδίκης της στην υπόθεση C-109/08 ανερχόταν τον Ιούλιο του 2011 σε 24.917.520 ευρώ»

Το πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι η υπόθεση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έχει κλείσει, αφού όπως αναφέρει «οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξετάζουν επί του παρόντος την απάντηση των ελληνικών αρχών» σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για τα τυχερά που είχε κοινοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο. Ετσι, μπορεί η χώρα να προχωρεί στη νομιμοποίηση των ψυχαγωγικών παιγνίων και την απελευθέρωση των τυχερών, αλλά η Ε.Ε. δεν έχει πει την τελευταία λέξη της. Και το «προστιμό-μετρο» φαίνεται ότι γράφει ακόμη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: