"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το ΚΚΕ επικροτεί (!!!) τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ του Χριστόφια περί ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ...

Στα επικριτικά σχόλια που διατυπώνονται κατά του προέδρου Χριστόφια, σχετικά με τα όσα είπε στην Ουάσιγκτον, αντέδρασε το ΚΚΕ.  
 Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο γενικότερος θόρυβος που σηκώνει ο αστικός Τύπος και οι τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Ν.Δ., σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια στην Ουάσιγκτον, για τις ευθύνες των τριών εγγυητριών δυνάμεων στο Κυπριακό, έρχονται να ανακυκλώσουν και στη χώρα μας μια συκοφαντική επίθεση κατά του ΑΚΕΛ και του προέδρου της Κύπρου.

Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν ότι το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών, που ανέτρεψε τον Μακάριο, έβαλε μπροστά την τουρκική στρατιωτική μηχανή, η οποία με την αμέριστη αγγλοαμερικανική υποστήριξη προώθησε τα σχέδια της κατοχής και διχοτόμησης της Κύπρου από την Τουρκία, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: