"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ελλειμμα 30 εκατ. στην ΕΛ.ΑΣ.

Γιαννης Σουλιωτης

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν τα χρήματα που προβλέπονται ως αποζημίωση για τη νυχτερινή και την εκτός πενθημέρου εργασία τους επόμενους μήνες βρίσκονται οι αστυνομικοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για την πληρωμή των υπερωριών και πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα. Ο ίδιος ο υφυπουργός μάλιστα φέρεται να απέστειλε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγγραφο με το οποίο ζητεί όσοι αστυνομικοί εργάζονται τα Σαββατοκύριακα να παίρνουν υποχρεωτικό ρεπό μέσα στην εβδομάδα, ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις, χθες το μεσημέρι ο κ. Σαχινίδης υπέγραψε εντολή προκειμένου να εκταμιευθούν 7 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση της εκτός πενθημέρου εργασίας των αστυνομικών τον ερχόμενο μήνα. Δεν συνέβη το ίδιο για τα λεγόμενα «νυχτερινά» (απαιτούνται 2 εκατ. ευρώ), με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος οι αστυνομικοί να μην πληρωθούν όσες νυχτερινές βάρδιες κάνουν τον Οκτώβριο

Επίσης, άγνωστο παραμένει πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα, το διμήνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Οικονομικό στέλεχος του υπ. Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε το θέμα «διαδικαστικό» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν. Σε περίπτωση δε που τον Οκτώβριο δεν πληρωθούν τα «νυχτερινά» υποστήριξε ότι «οι αστυνομικοί θα τα πληρωθούν διπλά τον Νοέμβριο».

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: