"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τενεκές ξεγάνωτος



Με τέτοιους  φίλους  τι  τους  θέλεις τους  εχθρούς!
 

Ολοφάνερες οι προθέσεις του  Βαρουφάκη. Φυσικά  να εκδικηθεί   τον  άνθρωπο  που  του  εκχώρησε τέτοιες  εξουσίες που  ούτε στο όνειρό του  είχε δει.  Φυσικά να  ταρακουνήσει   το  κυβερνητικό  κόμμα και  να «μαχαιρώσει»  τους πρώην  συντρόφους  του.  Φυσικά   για να   αποενοχοποιηθεί. Και  φυσικά  για να  ξαναβρεθεί στην «πρώτη  σελίδα»  της  δημοσιότητας

 
Και εκδικητής και «μαχαιροβγάλτης» και αθώος και νάρκισσος. Ολα μαζί. Να χαρώ εγώ   «πατριωτική» στρατηγική

 
Μα γιατί αγαπητέ Γιάνη, αφού τόσο σε κόφτει  η αλήθεια,  γιατί   δεν τα είπες από την πρώτη  στιγμή;  Ε; Γιατί;  


Και  γιατί, με δική  σου ευθύνη, επέλεξες και προχώρησες σε ατέρμονες  διαπραγματεύσεις   που  στο τέλος κατέληξαν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια σε βάρος του Ελληνικού λαού ;  


Και  γιατί,  αφού  υποτίθεται ότι  είσαι τόσο  σπουδαίος  στα οικονομικά,  δεν  είχες αντιληφθεί ότι  οι εκβιασμοί και οι απειλές  δεν επρόκειτο να κάμψουν τους δανειστές;
 
Μα αν  δεν ήξερες  ότι ένα   υποτιθέμενο Grexit δεν θα προκαλούσε   σεισμό  στις ευρωπαικές  αγορές, αντιθέτως μάλιστα   το μόνο  που θα κατάφερνε ήταν να ανοίξει  μια  τρύπα στο νερό,  ε τότε όχι  ακατάλληλος αλλά  εντελώς άσχετος.    


Υπουργός  καφενείου, πρέφας, ταβέρνας μπορεί.  Της Οικονομίας μόνο ως  καραφαρσάρα ελληνικής  παραγωγής!

 
Ισως  ποτέ  άλλοτε στην  σύγχρονη ιστορία αυτού του   κατακαημένου τόπου, δεν  είχε εμφανιστεί και  υπουργοποιηθεί κάποιος  τόσο επηρμένος κα ταυτόχρονα τόσο άδειος, ασήμαντος και   καταστροφικός.  


Στη γειτονιά μου το λένε «τενεκές  ξεγάνωτος»!

 
Ο Βαρουφάκης μέσα σε διάστημα έξι μόλις μηνών  ισοπέδωσε τόσα πολλά που καμία άλλη ανθρώπινη «μπουλντόζα»  δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν.  Και ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, αλλά ούτε στο μέλλον, ένα σόου  δεν στοίχησε   τόσα  δισεκατομμύρια όσα  μας κόστισαν το αλλαζονικό ύφος, η  ακατάσχετη  μπουρδολογία και ένα   σακάκι  του!

 
Και κάτι ακόμα. Με αφορμή το «μνημόσυνο» εκείνου του καυτού  καλοκαιριού του  2015



Πρώτος  βασικός υπεύθυνος και ένοχος ο  Αλέξης Τσίπρας.  Εκείνος  ήταν  που κυριεύτηκε από  την  γοητεία του Μπαρουφάκη. Ο Τσίπρας τον  διόρισε. Ο Τσίπρας  τον στήριξε. Ο Τσίπρας  τον  συμβουλεύτηκε!

 
Και  αν  είναι  αλήθεια  ότι με το Plan X και   τα κουπόνια ήταν  σύμφωνος και  ικανοποιημένος,  ε τότε  αξίζει να  συστηθεί    εξαταστική  επιτροπή. Με  μια  διαφορά.  Οχι μόνο για εκείνη  την περίοδο, αλλά για ολόκληρη  την  επταετία της κρίσης

 
Εξεταστική όχι  για ένα μέρος της κρίσης αλλά  για ολόκληρο  το έργο. Να μάθουμε ποιοι  δανείστηκαν.  Πόσα  ακριβώς  δανείστηκαν. Που  τα δανεικά κατέληξαν.  Η αλήθεια! Ολόκληρη η αλήθεια να αποκαλυφθεί. Με όλα  τα ονοματεπώνυμα. Του Τσίπρα και του Βαρουφάκη  μαζί!

 
Οχι δεν πρόκειται   για συμψηφισμό. Καθόλου. Πρόκειται   για το ίδιο  έργο.  Με διαφορετικές πράξεις και  διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ομως το έργο  είναι το  ίδιο. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν τα μνημόνια μένουν. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά  τα δάνεια μεγαλώνουν. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι  πολιτικές είναι ίδιες.  


Η πρόκληση   απλή.  Προς  όλα κόμματα. Πραγματικά θέλετε να αποκαλυφθεί  ολόκληρη η αλήθεια;  


Ε τότε όλα  τα κυβερνητικά κόμματα στην  Εξεταστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: